Közzétette - Kategória - Bereg, Beregi Sport krónikák, Elsőkézből a Beregből, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi sporthirek, Vezér cikkek

Merre tovább Vásárosnamény SE? Leköszönt vezetői posztjáról Filep Sándor


Vásárosnamény – Lemondott elnöki pozíciójáról Filep Sándor, a Vásárosnamény Sportegyesület elnöke. A beregi klub az elmúlt öt évben számos szép sikert ért el, melynek megyére szóló eredményei a labdarúgó, a kerékpáros, valamint a kajak-kenu sportágat is szervesen érintették. Az indokokról, valamint a vásárosnaményi sportélet jövőjéről a leköszönő elnököt, Filep Sándort kérdeztük.

Úgy vélem a VSE az elmúlt időszakban nagyon eredményes munkát végzett és ez köszönhető annak, hogy nem csak az önkormányzatra támaszkodott az egyesület, hanem a TAO-s rendszer mellett, olyan vállalkozókra, olyan sportbarátokra is, akik nem restelkedtek olykor anyagi segítséget is nyújtani az egyesület felé.

 – kezdte gondolatait a leköszönő elnök.

Nagyon fontos az, hogy tiszta lappal tudjuk átadni az egyesületet, olyan tiszta lappal, amelyet az elmúlt öt évben letettünk az asztalra. 2010-ben gyakorlatilag pályája sem volt az egyesületnek, ahhoz képest megye háromból indulva, a különböző elnökségek irányításával elértünk 2015-ig, ahol is nagyon fontosnak tartottam, hogy megye egybe jusson fel a csapat. Ez sikerült is! Nyilván ez nem nekem köszönhető, ez az elnökségnek köszönhető és azoknak a játékosoknak, edzőknek akik ezt lehetővé tették és felépítették ezt a rendszert.

A jövőt tekintve elmondta

Tudom, hogy ez a folyamat nem fog megszakadni. Személy szerint arról tudom biztosítani a felálló elnökséget, mint leköszönő elnök, hogy annak munkájában sem kívánok részt venni. Ugyanakkor a háttérben mindenben segíteni fogom az egyesület munkáját. Úgy hiszem, hogy minden egyesületre oda tudok és oda is akarok figyelni, legyen az a DSE, A Vitka SE, a Gergelyiugonya SE.

Úgy hiszem, hogy a mór megtette a kötelességét, a mór mehet!

Nincs bennem semmiféle büszkeség, nincs bennem semmiféle hiányérzet! Én azt vállaltam Hornyák Mihály barátommal, Nagy Miklóssal, Kiss Ferenccel, Sárközi Jánossal azt, hogy egy működőképes és jól játszó csapat, egy olyan ifista rendszerrel U16-tal, U19-el és utánpótlás csapattal álljon fel Vásárosnaményban, amire lehet építeni,

Vásárosnaményban én jelenleg sem látom azt, hogy egy NB III. realitás lenne, épp ezért ezt a lehetőséget át kívánom adni annak, aki ebben lát fantáziát. Megmondom őszintén, hogy egy hatékonyan működő, másodiktól-tizedik helyen szereplő csapat szereplése az realitás, de Vásárosnamény és egyik egyesület sem felkészült arra, hogy az NB III.-at tudja működtetni.

Személy szerint én azt hiszem, hogy akkor lehetne ebben gondolkodni, ha egy nagy labdarúgó egyesület lenne, ez nincs, én ehhez nem kívánok hozzányúlni,

Én egy dolgot kérek mindenkitől ahhoz, hogy Vásárosnamény tartósan a megyei első osztályban tudjon maradni, ez legyen majd az új célkitűzése az új elnökségnek. 

Zárásként kihangsúlyozta, hogy

az elkövetkező időszakban a sport mellett nagyon sok olyan dolgom lesz, melyekre száz százalékban oda kell koncentrálnom és én ezt szeretném megtenni! Még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, továbbra is szorítok a focistáinkért! Szorítok a kajakosokért, az úszóinkért, Gergelyiugonyáért, a vitkai asztaliteniszért és a kézis lányokért is.

Köszönöm szépen, hogy elnöke lehettem ennek a platinás klubnak. A továbbiakban is a csapat és az egyesületek munkáját fogom segíteni, a magam módján!