Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Mélységi migrációs ellenőrzés tartottak a szabolcsi rendőrök az M3-as autópályán


Címlapkép forrása: Thomas Kronsteiner/Getty Images

A fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést együttműködő hatóságok bevonásával hajtották végre a gyorsforgalmi út Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán.

A szabolcsi rendőrök a Kálmánházi pihenőhelyre kiterelték, és ott ellenőrizték a járművezetőket 2020. szeptember 30-án. Az ellenőrzés kiterjedt az okmányok meglétére és érvényességére, a passzív biztonsági eszközök használatára, valamint a járművek műszaki állapotára is. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

A rendőrök munkáját segítették a Polgárőség munkatársai is, akik speciális berendezéssel felszerelt gépkocsijukkal ellenőrizték a járműveket, amely hatósági jelzésük alapján képes kiszűrni a körözési rendszerben szereplő, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat. Az ellenőrzésben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság, és a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is.

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 4 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 7 esetben helyszíni bírságot szabtak ki a járművezetőknek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 13 esetben közigazgatási hatósági bírságot szabtak ki.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult.

…hogy mindenki hazaérjen!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság