Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Megújul a térség legkülönlegesebb házasságkötő terme Vásárosnaményban


Vásárosnamény –  A Bereg szívében megkezdődött a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termének felújítása.

A munkálatok ideje alatt nemcsak a terem, hanem a benne található különleges bútorok is esztétikai korszerűsítésen esnek át. Így méltó körülmények között köthetik össze a házasulandó vásárosnaményi, valamint beregi fiatalok közös életüket. A felújítás során igazodva a régi formákhoz és stílushoz, elsőként a közel 70 darab faragott szék festése, lakkozása történt meg. Emellett a házasságkötő terem dísztárgyainak rekonstrukciója is megtörtént. A terem ajtói, forogványai, valamint lambériák festése lakkozása is kivitelezés alatt van.
A cél az volt, hogy a terem régi pompáját és méltóságát visszakapja a mai technikai lehetőségek egyidejű kihasználhatóságával. Alkalmas legyen továbbá házasságkötő terem, képviselő-testületi ülésterem, esetleg előadások, vetítések helyszínének. A többfunkciós terem kiszolgáló helyiségét ehhez mérten multifunkcionálisan kellett kialakítani, ahonnan a terem hangosítása, világítása is vezérelhető. A további tervekben a nagyterem falának gipszkartonozása, valamint az első- és hátsó falának festése szerepel.