Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Megszűnik a vészhelyzet a Magyar Postán is – Fontos közleményt tettek közzé, így kapja kézhez a leveleit


Továbbra is elérhető lesz az ügyfeleknek a koronavírus-járvány miatt 2020-ban bevezetett érintésmentes kézbesítés – közölte a Magyar Posta az MTI-vel, miután a vírus miatti veszélyhelyzet megszűnt, és az eljárást már korábban rögzítették a postatörvényben.

A jogszabály előírja, hogy a posta a belföldi ajánlott leveleket továbbra is a levélszekrénybe kézbesíti az elmúlt két év gyakorlatához hasonlóan, ha nincs postaláda, vagy nem biztonságos az ajánlott levél elhelyezése, akkor a postás értesítőt hagy.

Érintésmentes kézbesítés a postán

A tértivevényes leveleket, a hivatalos iratokat és a nemzetközi könyvelt levélküldeményeket, illetve belföldi és nemzetközi csomagokat továbbra is személyes átvétellel kézbesítik. Abban sincs változás, hogy ezekben az esetekben szükséges a személyazonosság vagy az átvételi jogosultság igazolása. Az új szabály szerint az átvételnél az ügyfél aláírására azonban nincs szükség.

Az utalványoknál marad a megszokott kézbesítési mód, az átvételt mindig aláírással kell igazolni – írják a közleményben.

Az érintésmentes kézbesítés jelentős könnyebbséget eredményez az ügyfélnek, mivel akkor is megkapja a küldeményét a postaládájában, ha a kézbesítéskor nem tartózkodik otthon, így nem kell a postára mennie – írják a közleményben.

A Magyar Posta Zrt. vizsgálja, hogy milyen módon tudja fokozni az ügyfélbarát működést, és miként javíthatja a szolgáltatás színvonalát a jövőben – tájékoztatott a társaság.

Ötvenéves késéssel hozta meg a postás egy kislány levelét

Valószínűleg egy postai alkalmazott miatt csúszott ötven évet a levél kézbesítése.