Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Megszülettek az új rendeletek: ők mentesülnek a maszkviselés alól

Új rendeletek jelentek meg a Magyar Közlönyben.

Father with surgical face mask, is putting a hand made protective face mask on his little daughter for the COVID-19 pandemic.

Nem köteles a tömegközlekedési eszköz vezetője maszkot viselni a tömegközlekedési eszköz zárt kialakítású vezetőfülkéjében történő munkavégzés során – áll a megjelent Magyar Közlönyben.

Egy másik intézkedés is bekerült, miszerint a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi dolgozók, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának tagjai és a közszolgálati tisztviselőkről vagy kormányzati igazgatásról szóló törvények szerinti jogviszonyban állók ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül veheti igénybe az országos, regionális és elővárosi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást.

Az utazási kedvezményre jogosult személyeknek a foglalkoztató által kiállított igazolással és a személyazonosság igazolására alkalmas okmánnyal kell igazolniuk, hogy jogosultak a kedvezményre.
A kedvezmény a vasúti személyszállításban a másodosztályú kocsikra érvényes, és a helyjegyre, valamint a pótjegyre is vonatkozik. Ez a rendelet 2021. február 8-án veszti a hatályát.