Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Megszólalt a kemecsei általános iskolában brutálisan összevert szabolcsi kisfiú


Még a nyíregyházi kórházban lábadozik az a tízéves kisfiú, akit brutálisan megvertek az iskolatársai Kemecsén. A fiú azt mondta, haragszik a támadó lányokra, és bár már jobban van, álmában elő szoktak jönni a rossz emlékek.

Fotó: Blikk

Mint megírtuk, brutálisan megvertek iskolatársai egy tízéves kisfiút a kemecsei általános iskolában, akin életmentő műtétet kellett végrehajtani, eltávolították a lépét. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

A fiúra szünetben támadt rá hátulról négy kislány. A fiú annyira emlékszik, hogy hátulról ketten lerántották a földre, majd még ketten csatlakozva hozzájuk, nagy erővel rúgni kezdték az iskola udvarán. A szülők elmondása szerint két fiú segített neki felállni, majd megkerestek egy tanárt, és elmondták, hogy mi történt.

A nyíregyházi kórházban lábadozó kisfiú most a Blikknek elmondta, hogy már jobban érzi magát, és már esténként sincs szüksége semmilyen fájdalomcsillapítóra. Az interjúban többek között arról beszélt, hogy:

  • Ugyan a műtét miatt még vannak fájdalmai, de már lábra is tud állni.
  • Álmában elő szoktak jönni a rossz emlékek, ilyenkor újraéli a támadást.
  • A támadó lányokra haragszik, de – mivel egy településen élnek – idővel elkerülhetetlen lesz, hogy újra találkozzanak egymással.
  • Az egyik szülője mindig bent van nála, és az ideje nagy részében játszani szokott a telefonján.

A kisfiú édesapja a lapnak azt mondta, fia szeptembertől új iskolába fog járni, de már a húgát és az unokatestvérét is kivették a kemecsei suliból. Mint mondta, fia már ötéves kora óta focizik, és nagyon aggódnak amiatt, hogy nem fogja tudni olyan intenzitással folytatni a sportot, ahogy eddig csinálta. Még egy gyulladást kezelnek rajta, de utána hazatérhet – tette hozzá az édesapa.

A református egyház fenntartásában működő iskola is elismerte az egyik szünetben történteket. Az intézmény belső vizsgálatot indított. A bántalmazókról annyit árultak el, hogy 10–12 éves lányokról van szó, az iskola igazgatója pedig mindegyikkel elbeszélgetett a várható következményekről. Az intézmény nem adott tájékoztatást, hogy az agresszív lányok a jövőben is az iskola tanulói maradhatnak-e.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük