Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái

Meghalt egy 13 éves nagyecsedi lány, akit a háziorvos és az ügyeletes is hazaküldött


Tüdőgyulladásban halt meg egy 13 éves nagyecsedi lány, a szülők szerint az orvosok későn vették észre, hogy mennyire súlyos az állapota – számolt be az RTL Híradó.

Fotó: rtlklub.hu

A szülők elmondása szerint a lányuk a múlt hétvégén lett beteg, ezért hétfőn háziorvoshoz vitték. Ott azt mondták nekik, egy influenzaszerű vírust kaphatott el, ezért otthon kúrálják. Aznap éjszaka 39 Celsius-fokos láza lett, ezért a szülők kedd reggel hívták a rendelőt. A lány édesanyja szerint ekkor azt tanácsolták nekik, „ha csak lázasodik”, másnap reggel vigyék vissza a háziorvoshoz.

Kedd estére a lány már a hátát és mellkasát fájlalta, ezért azonnal kocsiba ültek és a mátészalkai orvosi ügyeletre mentek, de innen is hazaküldték őket. Két óra múlva a lány vért hányt és fájt a szíve, úgyhogy újra Mátészalkára rohantak vele, de ezúttal a gyermeksürgősségire, ugyanis az ügyelet papírjain az állt, ide menjenek, ha rosszabbodna az állapota.

A kórházban a szülők szerint nem akarták elhinni, hogy két órával előtte is látta orvos a gyereket. A lányt ezt követően mentő vitte a nyíregyházi kórházba, ahol hajnali háromkor intenzív osztályra került, majd altatásba, de a légzése összeomlott. Szerda reggelre meghalt. A szülők azt mondják, feljelentést tesznek, hogy kiderüljön, mulasztott-e valaki.

Az orvosi ügyeletet ellátó Mentőszolgálat szerint súlyos állapotra utaló tüneteket nem észleltek a lánynál, de a szülőknek jelezték, rosszullét esetén gyermekambulanciára menjenek. A mátészalkai kórház az RTL kérdésére azt írta, a gyermeksürgősségi ügyeletes orvosa indokoltan kérte az azonnali átszállítást Nyíregyházára, de olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni. A gyermek háziorvosa nem nyilatkozott az RTL-nek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük