Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Meggyilkoltak egy 74 éves asszonyt egy szabolcsi kórházban


Bestiálisan meggyilkoltak egy asszonyt a nyíregyházi kórházban. A 74 éves asszony, aki még 2022. október 6-án veszítette életét a Sóstói úti intézményben, ahova öt nappal előtte került tüdőgyulladás miatt – írja a Blikk.

Képünk illusztráció

A betegségéből rövidesen felépülhetett volna, csakhogy a kórteremben váratlanul meggyilkolták. A sors furcsa fintora, hogy a zsaruk felelősségre sem tudták vonni az elkövetőt, hiszen néhány nap leforgása alatt ő is elhunyt.

– Folyamatosan mentem látogatni, ám – a legnagyobb döbbenetemre – egyik nap teljesen be volt kötözve a feje, csak a szeme látszódott ki. Szörnyű állapotban volt a testvérem, csak annyit tudott suttogni, hogy egy magas ember bántalmazta, másnap pedig meg is halt szegény. Az orvosok azt mondták, biztosan öngyilkos akart lenni, de ez hazugság volt! – mesélte a Blikknek a tragikus történetet Julianna testvére, Erzsébet.

Csak később derült ki: Juliannát az egyik betegtársa egy törött csészével gyakorlatilag agyonverte, amiről a kórház nem is adott nekik semmiféle tájékoztatást. A Blikk birtokába jutott rendőrségi jegyzőkönyvekben az áll: az orvosszakértői vélemény szerint az asszony halála erőszakos úton, vérveszteséges sokk miatt következett be, amit az egész testét beborító metszett és vágott sérülések okoztak. Az asszony próbálhatott védekezni, a zúzódásokból és a törött ujjaiból legalábbis erre lehet következtetni.

– A halált okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás 2023. március 30-án került megszüntetésre az elkövető halála miatt, ami néhány nappal a bűncselekmény után következett be. A nyomozók addig felderítettek mindent, hogy más személy szóba jöhetett-e, de azt állapították meg, hogy csak a szobatárs lehetett az elkövető – erősítette meg dr. Borsodi-Buss Emese Krisztina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Az esettel kapcsolatban a kórház nem válaszolt a Blikk megkeresésére.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük