Mátészalkára érkezett a Hajléktalan Jézus szobra

40 eve varos vasarosnameny
Mátészalkára érkezett a Hajléktalan Jézus szobra

MTI Fotó: Marjai János

Mátészalkára érkezett szerda délelőtt a Hajléktalan Jézus szobra, amely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével indult országjáró körútra. A szobrot a Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola udvarán helyezték el.

Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke az M1 Híradójában elmondta, azért indították országjáró körútra a szobrot, mert Budapesten nem találtak számára állandó helyet, illetve rendkívül nagy volt az érdeklődés iránta. Azért is örülnek kifejezetten, hogy egy iskolában is méltó helyet találtak a szobornak, mert a gyermekek értik a legjobban azt, hogy ez nem csak egyszerűen egy szobor, hanem egy üzenet – fogalmazott az alelnök.

A gyerekekkel nagyon sokat tudnak beszélgetni arról, hogy az adventi meleg estéken a családban felidézik a szoborral kapcsolatos pillanatokat, és ha nem is tudnak segíteni egy-egy rászoruló emberen, de egy ima és gondolat küldése feléjük nagyon fontos lehet – hangsúlyozta Vecsei Mikós.

Alapvető kérés egy keresztény körben, hogy fel akarjuk-e ismerni a legszegényebb emberekben Jézust. Ha nem, akkor egészen más utat járunk, de ha a válaszunk igen, akkor nagyon sok dolgunk van ezzel a kérdéssel.

Kapturné Bíró Beáta a Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatóhelyettese az M1 Híradójában elmondta, a szobor november 22-23 között lesz látható Mátészalkán. Öröm és megtiszteltetés számukra, hogy az iskolában adhatnak helyet a Hajléktalan Jézus szobrának, pont azért, hogy a gyermekek testközelből érezzék ezt a társadalmi problémát – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

A mai napon egy ünnepélyes közös együttlétre hívták Mátészalka civil szervezeteit, iskolásokat, az önkormányzatot, a hajléktalan szálló lakóit, a fogyatékosok napközi otthonát és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének aktivistáit. A szülők és a város lakossága is meglátogathatja a szobrot és ünnepélyesen fogják majd elbúcsúztatni is a szobrot.

MTI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!