Közzétette - Kategória - Mátészalka, Regionális hírek, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei, Szatmár hírei

Mátészalkára érkezett a Coop Segély kamionja


Fotó: Tarnavölgyi Gergely


Különleges helyzetben folytatja a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. 2011-ben megkezdett támogatási programját – fogalmazott Pekó László szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ mátészalkai épületének tágas udvarán.
 

A CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve az idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely ismét az állami gondozásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő, ezúttal összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi Coop sajátmárkás alapélelmiszerekből álló adományt.

A több mint két hónapja tartó járványhelyzet új feladatok elé állítja gyermekeket ellátó szociális intézményrendszert, így a segítségnyújtás többlet hozzáadott értéket jelenthet, hiszen az étkeztetési költségkereten így felszabaduló források más fontos célokra fordíthatók.

A Coop Segély kamionja szerda délelőtt Mátészalkára futott be, és hozott magával több tonna tartós élelmiszert, így olajat, lisztet vagy rizset. Repelik Anikó, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője lapunknak elmondta: nagyon örülnek a segítségnek, hiszen az így felszabadult anyagi erőforrásaikat egyéb területekre, így a különféle rendezvények szervezésére fordíthatják.

Az adomány átadásán jelen volt Román István megyei kormánymegbízott és dr. Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere is.

 

//szon.hu/