Mátészalkán állítják ki, a kétszeres Golden Globe-díjas Tony Curtis személyes tárgyait

40 eve varos vasarosnameny

tony curtis

Kiállítás nyílik Tony Curtis magyar származású hollywoodi színész személyes tárgyaiból augusztusban a sztár szüleinek szülővárosában, Mátészalkán, írja az MTI.

A nagyjából húsz relikviából álló gyűjteményt a színész özvegye, Jill-Curtis Weber adományozta a városnak még 2017-ben, miután felkereste őt a Magyar Hollywood Tanács és az önkormányzat közös delegációja. A relikviákat a Kossuth utca egyik épületében állítják majd ki.

A többek között festményekből és használati tárgyakból álló kiállítás megnyitása idén augusztusban a mátészalkai Fényes Napok rendezvénysorozat keretében várható.

Tony Curtis (születési nevén Schwartz Bernát) 1925. június 3-án született New Yorkban. Apja, Schwartz Manó (Emanuel Schwartz) és édesanyja, Klein Ilona (Helen Schwartz) Mátészalkáról emigráltak New Yorkba. Legismertebb szerepeit a Van, aki forrón szereti, A siker édes illata, és a Spartacus című filmekben játszotta el.

Curtis többször járt Magyarországon, egy ízben Mátészalkára is ellátogatott, 2003-ban a Magyar Turizmus Zrt. filmjének reklámarca lett. Utoljára egy évvel halála előtt, 2009-ben járt az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?