40 eve varos vasarosnameny
zivatar, eső, zápor

Illusztráció: fotó: femcafe.hu

Három részre szakítják az országot a viharok – a figyelmeztető előrejelzés szerint a nyugati országrészben öt, a keletiben nyolc megyében lehet zivatar és felhőszakadás, ebből négy keleti megyében – közte Szabolcsban – másodfokú figyelmeztetést adtak ki mára. Itt heves zivatarok alakulhatnak ki, kárt okozó szél és nagyméretű jég kíséretében. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Hajdú-Biharban, Békésben és Csongrádban heves zivatarok alakulhatnak ki, kárt okozó szél és nagyméretű jég kíséretében.Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A sárgával jelzett megyékben számíthatunk felhőszakadásra, illetve heves zivatarra

Forrás: met.hu

Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben öt nyugati (Győr-Moson, Vas, Veszprém, Zala, Somogy) megyében, valamint a középső és keleti országrészben Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyében.Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Nógrád, Komárom, Tolna, Baranya és Pest megyére nem adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

MTI

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?