Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Maradt a figyelmeztetés, jön a havazás


Szombat éjfélig jobbára borult lesz az ég, reggel elsősorban a déli országrészben, később máshol is – főleg délután – több helyen újra várható csapadék.

(Borítókép: Mónus Márton / MTI)

Estétől az esőt az északi megyékben és a Dunántúlon havas eső, később hó váltja fel, de késő este az Alföldön is lehet vegyes halmazállapotú csapadék. Az északi, északnyugati szél többfelé lesz élénk, az Észak-Dunántúlon és a Bodrogközben időnként erős, de Nyugat-Magyarországon viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 11 fok között valószínű, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Havazásra figyelmeztetnek

A Meteorológiai Szolgálat már korábban kiadta a figyelmeztetést a hétvégi havazásra.

Szombaton az eső mellett már havas eső, hó is előfordulhat, ekkor még csak olvadás várható. Ugyanakkor délutántól az Észak-Dunántúlon, Észak-Magyarországon több helyen havas esőre, főként a hegyvidéki területeken havazásba vált a csapadékforma. Kiemelten az esti óráktól a Dunántúli-középhegységben, Dunazug-hegyvidéken már több helyen várhatóan meg is marad a hó,

ÍGY VASÁRNAP REGGELIG 2–5 CM, EGYES HELYEKEN (LEGINKÁBB A BAKONYBAN) 5–10 CM HÓ IS HULLHAT.

Vasárnapra virradó éjszaka a havazás várhatóan átterjed a Dunántúl többi részére is, de csak kevés megmaradó hó valószínű. Illetve szombaton a Kisalföldön, Alpokalján, Bakonyban az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések elérhetik a 60–65 km/h-t.