Közzétette - Kategória - Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Ma éjféltől, 6 éves kor felett közterületeken a száj- és orrnyílást egyaránt eltakaró maszk viselése Mátészalkán


A lakosság védelme érdekében, valamint a járványügyi, egészségügyi és rendészeti szakemberek javaslatára Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere úgy rendelkezett,, hogy Mátészalkán 6 éves kor felett közterületeinken – a kormányrendeletben foglalt kivételekkel- 2020. november 14. (szombat) 0.00 órától kötelező a száj- és orrnyílást egyaránt eltakaró maszk viselése – közölte közösségi oldalán a polgármester. Íme a közlemény:

Tisztelt Polgármester Kolléga!
Magyarország Kormánya 484/2020. (XI.10.) Korm. rendeletét 2020. november 10-én kihirdette a Magyar Közlönyben. A rendelet rendelkezéseket tartalmazott a 10.000 fő feletti települések polgármestereire nézve, előírva, hogy határozzák meg azokat a közterületeket, ahol kötelező szabadtéren, közterületen a maszk 😷viselése.
Tekintettel arra, hogy Mátészalka térségi decentrum, a lakosság védelmére, az egységes szabályozás, a könnyebb ellenőrizhetőség okán, járványügyi, egészségügyi és rendészeti szakemberek javaslatára úgy döntöttem, hogy Mátészalkán 6 éves kor felett közterületeinken – a kormányrendeletben foglalt kivételekkel- 2020. november 14. (szombat) 0.00 órától kötelező a száj- és orrnyílást egyaránt eltakaró maszk viselése.
A szabályozás elsődleges célja, hogy az itt élők és az ide érkezők a legnagyobb mértékben védve legyenek a fertőzés veszélyétől. Kérlek, hogy segítsd városunkban a járvány elleni küzdelmet, és településed fórumain nyújts megfelelő tájékoztatást a mátészalkai szabályokról, hiszen nem szeretnénk, ha bárki információ hiányában kapna büntetést a rendelet megszegése miatt.
Kívánok neked és településed minden lakójának jó egészséget!😊
Vigyázzunk egymásra!
Tisztelettel:
Dr. Hanusi Péter
polgármester