Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Kiemelt rendezvények, Sárkányhajó Roadshow, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek, Videóinterjú

Liptákné Juhász Anikó: Sikeres főszezont zárt a beregi és vásárosnaményi turizmus


page

Vásárosnamény – A Tourinform irodák Magyarország több mint 120 településén, így a Bereg szívében, Vásárosnaményban is várja az itthon és külföldön egyaránt jól ismert jelképe égisze alatt a turistákat. A Vásárosnaményban működő Tourinform iroda három munkatársa: Liptákné Juhász Anikó, Gulyás Marietta és Márton Anita által mindenki, naprakészen tájékozódhat a települések, az adott régió, sőt az egész ország turisztikai kínálatáról.


Ennek keretében nemzeti kiadványaikat, a régiók, kistérségek, települések területén megjelentetett prospektusokat, adják át és mutatják be az érdeklődőknek. a számos országos sikert elérő vásárosnaményi iroda kiemelt hangsúlyt helyez a belföldi és külföldi turisták naprakész, átfogó tájékoztatásának fejlesztésére. Tevékenységük ebben nem merül ki, hiszen több országos elismerésben is részesült vásárosnaményi rendezvénynek, eseménynek létrejöttében, szervezésében kezdeményező, koordináló szerepében is jeleskednek a beregi turizmus mesterei. Ennek okán az iroda vezetőjét, Liptákné Juhász Anikót kérdeztük az idei nyár, mint a beregi térség főszezonjának alakulásáról és tapasztalatairól, illetve azon marketing tevékenységükről, mellyel az ország számos pontján népszerűsítették a Bereget és annak fővárosát, Vásárosnaményt.

45509_203090019834339_998200302_n

Az irodavezető elmondta, hogy pozitív irányban mozdult el a beregi turizmus és annak népszerűsége, melynek elsődleges mutatója az irodájukba betérő vendégek és messze földről érkező turisták népes száma. Promóciós tevékenységük részeként számos belföldi és külföldi turisztikai vásáron mutatták be a Bereg és annak szívének attrakcióit, turisztikai termékeit és hagyományőrző értékeit.

vasarosnameny tourinform iroda

Elsőként a budapesti Utazás kiállítást említette meg, ahol idén Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Önkormányzatának standján képviselték Vásárosnaményt és a környéket az ország legnagyobb turisztikai eseményén, melyet csaknem 30 ezer látogató keresett fel.

elvalaszto2

vasarosnameny tourinform iroda 1

Másodikként a ,,Menjünk Világgá” fantázia nevű 24. Miskolci Utazás Kiállításon való részvételét említette meg ahová, mint minden évben, idén is két napra települtek ki. A Bereget és a térséget népszerűsítő prospektusok mellett, térségi kóstolóval is készültek az érdeklődőknek a Tourinform munkatársai.

elvalaszto2

vasarosnameny tourinform iroda 2

Megemlítette továbbá a 19. Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásáron való részvételt, mely széles turisztikai kínálatot sorakoztatott fel. Egész Magyarország turisztikai kínálata megtalálható volt, az utazási irodák, pedig kedvezményes külföldi utazásokat is kínáltak a rendezvényen. Természetesen az előző évekhez hasonlóan Vásárosnamény és a Bereg is szerves részét képezte a kiállításnak, ahol prospektusokkal, térképekkel és különböző csomag ajánlatokkal várták a népes számú érdeklődőket.

elvalaszto2

Sárkányhajo roadshow vasarosanmeny

A Bereg legjelentősebb, országos hírnévvel rendelkező sportrendezvényén, a II. Sárkányhajó Roadshow-n is sikeresen népszerűsítették a helyi értékeket, a zsúfolásig megtelt gergelyiugornyai Tisza-parton.

elvalaszto2

20992565_1156890524454279_3832355368367319121_n

Az irodavezető elmondta továbbá, hogy külföldön is számos alkalommal arattak nagy sikert, a térség értékeit bemutató standjukkal. A jelentősebbek közül kiemelte a Kolozsvári Magyar Napokat vagy a Lecsófesztivált Nagykaposon.

Kehidakustány főzőverseny

Gasztronómiai erőfeszítéseiket díjjal is jutalmazták, hiszen például Kehidakustány, a Juliális Napok keretein belül megrendezendő főzőversenyen, hamisítatlan beregi tócsnijukkal első helyezést értek el.

elvalaszto2

Felemelő és rendkívüli nyitány a vásárosnaményi Zoárd-napi Sokadalom

Szót ejtett továbbá a térség legnagyobb kulturális fesztiváljáról, a Zoárd-napi Sokadalomról, mely idén is hatalmas sikerrel zárult, emellett pedig az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is több országos jelentőségű turisztikai díjat zsebelt be.

elvalaszto2

Együtt a városért - Filep Sándor és Baracsi Endre köszöntötte a Zoárd-napi Sokadalom főszervezőit (2)

Sikeres munkájukért a város polgármestere, Filep Sándor és a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Önkormányzat alelnöke, Baracsi Endre is személyesen ismerte el.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1413752352047153/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]

elvalaszto2

Beregi Bringások

A kerékpáros turizmus is szóba került, hisz az iroda szervezésében, a Beregi Bringások hónapról-hónapra egyre népszerűbb kikapcsolódási lehetőséget biztosítnak a Beregen és Szatmáron át zajló túráikkal. A népszerű túrasorozat során számos, a térségben jelentősebb rendezvényt érintve, turisztikai látványosságok mentén kalauzolja végig a résztvevőket.

elvalaszto2

Nagyköveti díj

Névtelen

Kiemelte továbbá az év egyik legjelentősebb eseményét, mely során ismét országos szintű elismerésben részesült az iroda és a térség, hiszen hat Városmarketing Gyémántdíjban is részesült, illetve idén elnyerte a jelen év ,,Városmarketing nagykövete,, címét is.

elvalaszto2

Országos média stábja forgatott Vásárosnamény értékei nyomán

A térség marketingje és turizmusa szempontjából is jelentős televíziós forgatások zajlottak a városban és annak környékén. Több országos média is ellátogatott erre a csodálatos környékre, mint a TV2 több stábja, mint a Hazaváró és a Több, mint testőr vagy az ATV is, aki egész napon át forgatott a Beregben.

Fókuszban a Bereg szíve - Országos tévécsatorna forgatott a gergelyiugornyai Tisza-parton

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1372182619537460/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]

elvalaszto2

FG_151216_TEAMWORK_EDEN_010

Végezetül kitért arra, hogy közhasznú tevékenységünk során tájékoztatást nyújtunk turisztikai pályázati lehetőségekről, illetve projektjeink finanszírozása érdekében magunk is részt vesznek pályázatokon. Ilyen nagy jelentőséggel bíró pályázat például az Éden, melynek döntőjébe sikeresen abszolválta magát a térséggel közösen. A projekt az ún. ,,European Destinations of Excellence” azaz a ,,Kiváló Európai Desztinációk” témájában nyújt betekintést. A pályázat keretében megvalósítandó projekt célja, hogy felhívja a figyelmet az európai turisztikai Desztinációk értékeire, sokszínűségére, továbbá, hogy a turisztikai fejlesztéseiket a társadalmi-kulturális-környezeti fenntarthatóság elvei mentén végző úti célok promócióját támogassa.

A beregi turizmusról további érdekességeket a Liptákné Juhász Anikóval készített videó interjúban tudhat meg, melyet teljes terjedelmében itt tekinthet meg:

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1467230566699331/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük