Közzétette - Kategória - Napi gyors: a nap legfontosabb hírei egy helyen, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Levonulóban az árhullám a beregi vizeken – Első fokú készültség mellett tetőzött a Tisza Vásárosnaménynál


A Tisza vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű esőt hoztak a mediterrán ciklonok, ezért nagyobb árhullám vonul le a folyón. A felső szakaszon helyenként a III. fokú árvízvédelmi készültségi szintet is megközelítette a vízállás, így a Bereg szívében, Vásárosnaményban is.

Fotók: Kiss Barnabás/BeregiHirek.hu

Az elmúlt időszakban nemcsak hazánk időjárása volt csapadékos, hanem tőlünk keletre, északkeletre is jelentős mennyiségű esőt hoztak a mediterrán ciklonok. Így alakult ez a Tisza vízgyűjtőjén is, emiatt nagyobb árhullám vonul le hazánk második legnagyobb folyóján, így a folyó vásárosnaményi partszakaszán is. Tegnap Tiszabecsnél, ma hajnalban pedig Tivadarnál tetőzött a Tisza, ott elérte a II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet a vízállás.

Fotó: Fetivizig.hu

A mai napon a beregi partszakaszon is elérte csúcspontját az áradás, hiszen Vásárosnaménynál 744 centiméteres vízállásnál tetőzött a folyó, így pár centi híján, de nem volt szükség a II. árvízvédelmi készültségi szint elrendeléséhez. Az árhullám ahogy halad tovább a keddet követő napokban, a vízállás a Tisza felső szakaszán még sokfelé megközelítheti majd a II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük