Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Letartóztatták a nyíregyházi parkok 16 éves rémét

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója október 30-án a testi sértés bűntettének kísérlete, garázdaság vétsége és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban november 30-ig elrendelte fiatalkorú G.M. gyanúsított letartóztatását.

Illusztráció Fotó: budapestkornyeke.hu

A megalapozott gyanú szerint a 16 éves fiú és szintén fiatalkorú társa október 28-án éjszaka együtt fogyasztottak alkoholt, majd Nyíregyháza egyik parkjában odamentek egy ötős, számukra ismeretlen társasághoz. A két férfi szidalmazni kezdte a társaságot, és verekedni hívták őket.

Mikor a társaság tagjai távozni akartak a helyszínről, a gyanúsított és társa lökdösni kezdte a társaság egyik tagját, aki emiatt átesett egy virágosládán, majd G.M. fejbe rúgta őt. A gyanúsítottat és társát a társaság másik tagja próbálta nyugtatni, de ekkor a két férfi őt is bántalmazni kezdte, többször ököllel megütötték és megrúgták.

G.M. gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, társa szabadlábon védekezhet.

Ezt megelőzően,

június 12-én és augusztus 16-án az esti órákban fiatalkorú G. M. gyanúsított egy nyíregyházi parkban további két alkalommal is kötekedett az arra járókkal, szidalmazta és verekedni hívta őket. Egyik alkalommal a bántalmazáshoz boxert használt, azzal ütötte a sértettet és a sértett segítségére siető személyt.
A gyanúsított szeptember 12-én éjszaka szintén egy nyíregyházi parkban tartózkodott, ahol szóváltásba keveredett a sértettel, akit a földre tepert, fojtogatta, és testszerte megütötte. Ezt észlelte a közelben tartózkodó két személy, akik látásból már ismerték a gyanúsítottat. Ők is csatlakoztak a bántalmazáshoz, ütni és rúgni kezdték a földön fekvő sértettet. Tettüket csak a rendőrök helyszínre érkezése után hagyták abba.
A bántalmazáshoz csatlakozó másik két férfi szabadlábon védekezhet.

Bár valamennyi sértett 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett, a bántalmazások módjára és az érintett testtájékokra tekintettel akár súlyosabb sérüléseik is keletkezhettek volna. Ezen kívül a gyanúsított és társai erőszakos cselekménye alkalmas volt arra is, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen.

Tekintettel arra, hogy fiatalkorú G.M. gyanúsítottal szemben rövid időn belül több büntetőeljárás is indult ugyanolyan bűncselkemények elkövetése miatt, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselkeményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását. A gyanúsított életkorára tekintettel a letartóztatást javítóintézetben hajtják végre.

A végzés nem végleges.