Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Lendületben a naményi sportélet is – Kézilabda pályát avattak Vásárosnaményban


Vásárosnamény-Vitka – Kézilabdapályát avattak a vitkai Kölcsey Ferenc Tagintézményben. Vásárosnamény – Vitka általános iskolája a Magyar Kézilabda Szövetség segítségével kapott új, műanyag borítású kézilabdapályát. Az iskola a szabadtéri testnevelésórák, a kézilabdaedzések és versenyek megvalósítására fogja használni a létesítményt.

A vitkai iskolában nagy hagyománya van a kézilabdának, a lányok sorra bizonyítják tehetségüket az utánpótlástornákon, így nem volt kérdés, hogy kézilabdapályát építünk, melyet a kormány és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatott – mondta Filep Sándor polgármester.

A Bereg szívében több évtizedes népszerűségnek örvendő kézilabda, és a most fejlesztésre került iskola a Kisvárdai KC egyik bázisikolájaként működik, ahol sok kisdiák sajátította már el a sport alapjait. Ezzel a város és a tagintézmény régi vágya teljesült, hiszen egy olyan szabadtéri rekortán kézilabdapályát kaptak, amely segíti edzéseiket – folytatta a polgármester.

A városvezetőtől megtudtuk: a pálya Vásárosnamény Város Önkormányzata által benyújtott sikeres pályázat elbírálását követően, a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatából valósult meg. A szövetség csarnokfelújítási és pályaépítési programjában az önkormányzat a IV. kategóriában, a kültéri kézilabda programjára pályázhatott.

A harminc millió forintból megvalósult projekt megvalósításához, az önkormányzatnak csupán a területet kellett biztosítania. A 22×42 méter méretű elemes sportpálya burkolat minősített, UV-álló műanyag burkolattal készült, a modul sportpadló minimális vastagsága 15 milliméter. A beruházás tartalmazza a játéktér felfestését, labdafogó hálót tartószerkezettel, 1,1 méter magas palánkrendszert, valamint két szabvány méretű, rögzített kézilabda kaput hálóval. A 30 millió forint összköltségből elkészült pálya, műanyag borítása mellett új világítást is kapott a testi-, lelki egészség megőrzése érdekében. – sorolta Filep Sándor. A pálya ünnepélyes átadásával, így még élénkebbé vált a beregi sportélet, ahol a gyerekek és fiatalok délutánonként tölthetik majd szabadidejüket. A Bereg szívében található egyedi szépségű pálya elsősorban, a város kézilabda csapatainak lehet otthona, mely helyet adhat emellett a versenysportnak mind az utánpótlás-, mind a felnőtt versenyzők számára – zárta gondolatait Filep Sándor polgármester.

Az ünnepélyes átadó ceremóniát megelőzően, a város több iskolájából érkező gyerekek vették birtokba a pályát, akik Pályavató Kupán mérettették meg tudásukat, több korcsoportban is. A kupa végeztével, az érmek átadása után, a pálya avatóünnepségén Vásárosnamény polgármestere elismerően szólt az iskolában folyó sportszakmai munkáról, a város lendületben lévő sportéletéről és annak fejlesztéseiről. Végezetül megköszönte mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a pálya kivitelezésre kerülhessen.