Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Kisvárda, Megyei- és térségi programajánló, Regionális hírek, Rétköz hírei

„Legyél Te is lovag!” Színes programokkal készülnek az ünnepre Kisvárdán is


lovag

Kisvárda – A Művészetek Háza melletti parkban 10 órakor „Legyen a zene mindenkié” címmel kezdődik a Kárpát-medencei Népzenei Együttesek és Szólisták Koncertje.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Seszták Miklós kormánybiztos.

A programon szatmárnémeti, munkácsi, kisgéresi, nyíregyházai, tuzséri és kisvárdai, ungvári népzenei együttesek és szólisták lépnek fel.

A gyerekeket 10 és 14 óra között várja a gyerekpark, ahol ugrálóvár, csúszda, trambulin, lovaglás pónin, csillámtetoválás, lufihajtogató bohóc teszi még színesebbé a kis lurkók napját.

„Legyél Te is lovag!” címmel a Kisvárda Vitézei Kulturális Egyesület várja középkori ügyességi játékokkal és fegyverbemutatóval a kicsiket.

A Méhecske Játéktérben Okos(k)odó logikai játékokkal lehet játszani, sőt asztali méretű társasjátékok is lesznek.

Éhes sem marad senki, kóstolójegy ellenében bárki jóllakhat a XXV. Szabadtéri Bográcsos Főzőversenyen elkészült finomságokból.

Este a Szent István misztériumjáték és a városi kitüntetések kiosztása következik.

Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere ünnepi beszédét követően adja át a városi kitüntetéseket, a „Pro Urbe”és a „Kisvárda Szolgálatáért” díjakat.

A hagyományokhoz hűen a kitüntetések átadása után kenyérszentelés és áldás következik a történelmi egyházak képviselőinek közreműködésével.

Az idei városi ünnepség műsora a Szent István misztériumjáték, mely egy történelmi-táncos-hangos képeskönyv, a Turay Ida Színház táncművészeinek előadásában.

A részvétel díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük