Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Legjobb okostelefonok 2020 karácsony: ezek viszik a prímet a piacon

Árkategóriánkét szedték össze a 2020-as év legjobb mobiltelefonjait: kiderült, melyik a legjobb okostelefon 50 ezer forint alatt. Melyik olcsó mobil a legjobb? Megéri az iPhone 12?

Jó éven vagyunk túl, már ami a mobilfelhozatalt illeti. Bár a forintárfolyam miatt néhány készülék ára magasabb nálunk, mint más országokban, de azért olcsóbb, jó mobilokból sincs hiány a piacon. A Tech2 YouTube csatorna most árkategóriánként összeszedte a 2020-as év legjobb modelljeit!

A videóban 5 árkategória szerint kategorizálták a készülékeket:

  • 50 ezer forint alatt
  • 100 ezer forint alatt
  • 200 eer forint alatt
  • 300 ezer forint alatt
  • 300 ezer forint felett.

Az 50 ezer forint alatti kategóriában jó szívvel ajánlható az Alcatel 1S 2020, amely 30 ezer forintért kapható, és tökéletesen tudja, ami ennyi pénzért elvárható: lehet rajta telefonálni, netezni, közösségi médiát használni – és az akksija is viszonylag sokáig bírja. Érdemes még megemlígteni a Realme C3-as készüléket, ami 44 ezer forintért kapható itthon: bár a márka annyira nem ismert, a Tech2 szerint a specifikációja alapján jó vétel lehet.

100 ezer forint alatti kategóriából két, 80 ezer forintba kerülő mobilt ajánl a csatorna: a Samsung Galaxy A41 remek középkategóriás modell, ráadásul nem is túlzottan nagy a kijelzője, ezártal kezelhető. A specifikációja alapján a Xiaomi Redmi Note 9 Pro abszolút jó vétel ebben a kategóriában, a csetelés, böngészés mellett ez már a komolyabb játékokkal is megbirkózik.

100 ezer és 200 ezer forint közötti kategóriában a Xiaomi Mi 10T Lite vitte a pálmát a szakértő szerint, ami 120 ezer forintba kerül. A kategóriában a másik befutó a 150 ezer forintos OnePlus Nord lett.

200 ezer és 300 ezer forint között már jobb kamerákat, szebb kijelzőket és magasabb vízállóságot is kaphatunk. Ebben a kategóriában a két győztes ugyanannyiba, 220 ezer forintba kerül. A Samsung Galaxy S20 FE mellett a vezeték nélküli töltés és a strapabíróbb műanyag hátlap szól, míg a OnePlus 8T viszont gyorsabban tölt fel, és az 5G-t is támogatja.

A csúcsmobilok között az idei legjobb a 350 ezer forintos iPhone 12 lett a Tech2 szerint: aki új almás mobilt szeretne venni, az ár-érték arányban ezzel jár a kegjobban. A másik legjobb 2020-as csúcsmobil a 700 ezer forintért kapható, összehajtható kijelzős Samsung Galaxy Z Fold2 lett, ami rengeteget fejlődött az első modellhez képest.

/www.penzcentrum.hu/