Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Nagyecsed, Regionális hírek

Közvilágítás energiatakarékos átalakítása Nagyecseden


Közvilágítás energiatakarékos átalakítása Nagyecseden

Nagyecsed Város Önkormányzata 143.903.065 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program, Közvilágítás energiatakarékos átalakítása című konstrukciójából. A 100%-os támogatási intenzitású projekt keretében a település közvilágítási lámpatesteinek a cseréje valósult meg.

A Nagyecsed Város Önkormányzata által megvalósított „Közvilágítás energiatakarékos átalakítása Nagyecseden” elnevezésű projekt keretében az elavult közvilágítási lámpatestek a ma elérhető egyik legkorszerűbb LED világítótestekre lettek lecserélve.

A fejlesztés során a település teljes területén összességében 1039 db LED lámpatest került kihelyezésre a meglévő hagyományos lámpatestek cseréje által. Az energiatakarékos LED világítótestek élettartama többszöröse a hagyományos lámpatestekének így a beruházásnak köszönhetően az üzemeltetési költségek mellett a karbantartási költségek jelentős csökkenésével is számolhatunk. A LED világítás UV és infrasugárzás kibocsátása minimális, ezáltal nem vonzza a bogarakat, így a lámpatestek tisztítása sokkal ritkábban szükséges a hagyományos lámpatestekéhez képest. Az UV kibocsátás további előnye, hogy az esti közlekedésben résztvevők komfortérzetét növeli azáltal, hogy kíméli a szemet, és élesebb látást tesz lehetővé.

A legkorszerűbb LED technológia közvilágításban történő alkalmazásával Nagyecsed megvilágítottsága úgy javul, hogy közben az energiafogyasztás jelentősen csökken.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük