Közzétette - Kategória - Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Közös gyakorlaton vettek részt a vásárosnaményi és a tarpai tűzoltók a Bereg szívében


Közös gyakorlaton vettek részt a vásárosnaményi és a tarpai tűzoltók a Bereg szívében

Vásárosnamény – Péntek délelőtt szituációs begyakorló gyakorlaton vettek részt a vásárosnaményi önkormányzati és a tarpai önkéntes tűzoltók a Frontalit Kft. vásárosnaményi telephelyén. A helyismereti foglalkozáson az állomány megismerkedett a létesítmény sajátosságaival, a közművek kizárásának lehetőségeivel. Péntek délelőtt egy feltételezett helyzetben kellett közösen végrehajtania a vásárosnaményi és a tarpai tűzoltóknak a tűzoltási feladatot, amelyben a bemutató teremben lángra kapott konyhabútorok oltására, majd a füsteltávolításra kellett intézkedniük. A szituációs begyakorló gyakorlat helyszínéül választott épületben lényeges tűzoltást befolyásoló körülmény az éghető anyagok fokozott jelenléte, így különös gondot kell fordítani az életmentés végrehajtására, valamint a füsteltávolításra.

A gyakorlat végrehajtását a vásárosnaményi tűzoltóparancsnok és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte és Kóróczki László, a gyakorlat vezetője megfelelőre értékelte.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük