Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Közlekedésbiztonsági akciót tartottak megyénkben


Mobil mérőállomással vett részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya a megyei Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett gépjárművek őszi-téli átállását segítő akcióban.
Az eseményt hagyományosan és folyamatosan növekvő érdeklődéssel körülölelve ismételten a Nyírpláza bevásárlóközpont parkolójában rendezték meg. A közlekedési hatóság szakemberei az érdeklődők járműveit a mobil mérőállomás eszközeivel, illetve szemrevételezéssel vizsgálták.

A szakemberek kiemelt figyelmet fordítottak a közlekedés biztonságát jelentősen befolyásoló, a megváltozott út és látási viszonyokhoz való alkalmazkodást segítő fékrendszer, futómű, világító és fényjelző, ablaktörlő és ablakmosó, szellőző-fűtő berendezések megfelelő működésére.

A rendezvényt körülvevő, évek óta tartó érdeklődés eredményeként 51 gépkocsi vizsgálatára került sor, közülük 31 jármű megfelelő műszaki állapotúnak bizonyult.

A nem megfelelő járművek esetében jellemző hiba volt a világító és fényjelző berendezések nem megfelelő működése, a világítótestek buráinak mattulása, repedése, törése, továbbá a karosszéria korróziója, hiányzó elemei.

Gyakori hiányosság volt a járművek „B” tengelyének nem megfelelő fék hatásossága, a rögzítő fékek üzemképtelensége, illetve a vizsgálatok eredményei rávilágítottak arra, hogy a járművezetőknek nagyobb figyelmet szükséges fordítani a motorellenőrző rendszerek hibakódjaira, hibaüzeneteire.

Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály