Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Koronavírusjárvány-megelőzés Vásárosnaményban – Városszerte fertőtlenítik a közterületeket és az intézményeket


Fotók: Filep Sándor Facebook

A koronavírus elterjedésének megfékezése érdekében Vásárosnamény Város Önkormányzata városszerte fertőtlenítési akcióba kezdett. Az intézkedések a város legforgalmasabb pontjain, így az autóbusz-állomáson és a buszmegállókban, a várótermekben és a köztemetőkben, oktatási intézményekben, valamint a legforgalmasabb közterületein zajlottak és zajlanak. A Koronavírusjárvány megelőzését szolgáló intézkedésekről a város polgármesterét, Filep Sándort kérdeztük.

A járványügyi helyzet fokozódni látszik, jelenleg a második hullámban vagyunk. Továbbra is fontos az odafigyelés és a törődés. Figyeljünk oda elsősorban környezetünkre, magunkra, a barátainkra, családunkra, a munkahelyi közösségekre. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a gazdaság nem állhat le, a gazdaságnak működnie kell. Épp ezért a mindennapokban be kell tartanunk a szabályokat, ami a maszk viselésére, a melyek a távolságtartásra, amelyek a rendszeres szellőztetésre, kézfertőtlenítésre utalnak.

Nagyon fontosnak tartom azt, hogy a képviselő-testület tagjaival egyeztetve, valamint fontosnak tartva a fertőtlenítés jelentőségét, egyértelműsítettük azt, hogy amit kell és amit lehet, azt tegyük meg. Gondolok itt a maszk vásárlására, hiszen itt Vásárosnaményban is maszkok kerültek kiosztásra, de nagyon fontosnak tartottuk az utcák, utak fertőtlenítését is.

Külön köszönöm Király Ákosnak, valamint az Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, kiemelten Tóth Sándor alezredes úrnak a hozzáállását, munkáját. akik az utcákat, közterületeinket többször fertőtlenítették már. A képviselő-testület is egyértelműen állást foglalt abban, hogy amennyiben a költségvetésünk lehetővé teszi, akkor csoportosítsunk majd át és nézzük meg, hogy milyen lehetni mind ózonos-, mind ezüstös  kolloidos fertőtlenítéssel az intézményeinket fertőtleníteni. A gyermekeink, óvodásaink, bölcsődéseink, általános- és középiskolásaink mindennapjaikat ott élik, valamint az intézményeinkben nagyon sok az alkalmazotti létszám.

Köszönöm Turóczi Zoltánnak, aki látta azt, hogy egy vállalkozónak lehet más területeken is előre lépnie és megtalálta azt az utat, ami ebben a járványügyi-helyzetben példaértékű. Hiszen a fertőtlenítés az első olyan lépés, amellyel biztonságosabbá tehetjük környezetünk, valamint védhetjük a saját és a városlakók egészségét is. Számunkra fontos volt, hogy az óvoda, az általános iskoláink valamennyi tagintézményei, középiskoláink, a pedagógia szakszolgálat, valamint a városháza, a járási hivatal is lehetőség szerint fertőtlenítve legyen. Nyilván próbáljuk ezt ismételni, de azt is tudjuk, hogy az elsődleges és legfontosabb az emberi magatartás. Épp ezért nem győzőm hangsúlyozni, hogy figyeljünk magunkra, figyeljünk egymásra, mert a járvány megelőzésének egyetlen módja az, hogy betartjuk a megfelelő előírásokat.

A teljes interjút, itt tekinthetik meg:.