fbpx
Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Koronavírus: negatív rekord megyénkben – átlépte az ezer főt a fertőzöttek száma


851 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, meghalt nyolc beteg. Az aktív fertőzöttek száma már a 20 ezerhez közelít.

851 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25 567 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 8 beteg, így a halálos áldozatok száma 757 főre emelkedett, 5173-an pedig már meggyógyultak – írja a hivatalos kormányzati tájékoztató portál.

AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 19 637 FŐ. Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, a halálos áldozatok  54 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti. 755 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen.

A honlap szerint 23 740-en vannak hatósági házi karanténban, és eddig 704 510 mintavétel történt.

Ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa az országot!

Mint írják, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon.

A KORMÁNY CÉLJA, HOGY AZ ORSZÁG MŰKÖDŐKÉPESSÉGÉT MEGTARTSUK,és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

A közleményben emlékeztetnek, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.


Don`t copy text!
%d bloggers like this: