Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Koronavírus: Köszönet mondtak a rendvédelmi dolgozóknak megyénkben


Fotó: Szarka Lajos

200-200 köszönetjegyet ajánlott fel a Jósa András Múzeum, a Kállay-ház és a Sóstói Múzeumfalu a Magyar Honvédség és a rendőrség számára az elmúlt hónapok munkájáért. A rendvédelmi szerveknek plusz feladatokat is el kell látni a koronavírus-járvány miatt, a múzeum vezetése már korábban döntött arról, hogy valamilyen formában megköszönik ezt a szakembereknek.
A koronavírus-járvány nemcsak a civilek, hanem a rendvédelmi és a fegyveres alakulatok mindennapjaira is nagyobb terhet rótt az elmúlt időszakban. A Magyar Honvédség nagymértékben segíti az egészségügyi intézményeket a COVID elleni küzdelemben, illetve az intézmények fertőtlenítése is a katonaság feladatai közé tartozik. Ezt az áldozatos munkát szeretné megköszönni a múzeum vezetése, ezért a hatóságoknak 200-200 darab belépőt ajánlottak fel. A rendőrségnek is jócskán ad pluszfeladatot a járványhelyzet, többek között ők ellenőrzik a karanténban lévőket is. A múzeum vezetése már a pandémiás időszak közben döntött úgy, hogy valamilyen formában kifejezik majd a köszönetüket a hatóságok felé.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza város alpolgármestere elmondta, nagyon jó az önkormányzat kapcsolata a rendvédelmi szervekkel, nagyon komoly és fontos munkát látnak el a városban.

A köszönetjegyeket egészen 2021. június 15-ig lehet felhasználni a Sóstói Múzeumfaluban, a Kállay-házban és a Jósa András Múzeumban, ahol a tervek szerint októberre tervezik a Rippl-Rónai-kiállítás megnyitóját is.

/www.nyiregyhaza.hu/