Közzétette - Kategória - Egyéb, Elsőkézből a Beregből, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Koronavírus – Filep Sándor rendkívüli lakossági tájékoztatója Vásárosnaményban


Vásárosnamény – Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere az alábbiakban olvasható közleményben és egy videóban üzent a Vásárosnaményiaknak a koronavírus miatt a napokban elrendelt országos veszélyhelyzet kapcsán hozott városi intézkedésekről.

Íme a tájékoztató teljes szövege:

Látva a kialakult helyzet veszélyeit 3-4 hete egyfajta szűk körű helyi Operatív Törzs alakult. Március 15-én rendkívüli informális ülést tartott Vásárosnamény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a kialakult járványügyi helyzettel, illetve az ezzel összefüggően felmerülő teendőkkel kapcsolatban. Az élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humán járvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében Magyarország Kormánya, valamint Vásárosnamény Város Önkormányzata is több, az Önök mindennapjait érintő intézkedést hozott meg az utóbbi napokban. A legfontosabb cél jelenleg a vírus terjedésének lassítása, amelyhez elengedhetetlenül szükséges a lakosság fegyelmezett és konstruktív hozzáállása.

EZ CSAK EGYÜTT SIKERÜLHET!

Minden ez irányú intézkedés célja a közösségi, társas kapcsolatok számának a lehető legminimálisabbra csökkentése, az időseink védelme.
Ügyeljünk a rendszeres kézmosásra, fertőtlenítésre! Háziorvosukat, az orvosi ügyeletet influenzaszerű tünetek (láz, köhögés, légzési
nehézségek) jelentkezése esetén KIZÁRÓLAG TELEFONON keressék! A közoktatási, és gyermeknevelési intézményeink bezárásra kerültek. A Vásárosnaményi Játékország Óvodái intézményeiben (az összes tagintézményében), a Beregi Mesevarázs Birodalom Bölcsődében és a Tündérpázsit Biztos Kezdet Gyerekházban 2020. március 16-tól (hétfőtől) kezdődően, határozatlan időre rendkívüli szünetet rendeltem
el. Értesítem a szülőket, hogy a napi egyszeri étkeztetést az ügyelet ideje alatt a bent lévő gyermekek és az ügyeletet biztosító pedagógusok számára biztosítjuk. Az otthon maradó, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára az étkezést – igény esetén – a nyári, szünidei étkeztetéshez hasonlóan az önkormányzat biztosítja. A Vásárosnaményi Humán Szolgáltató Központ által működtetett idősek otthonában a
korábbi rendelkezéseknek megfelelően látogatási tilalom van, az ugyanitt működő idősek nappali ellátását biztosító szolgáltatás a veszélyeztetett korosztály védelme érdekében március 16-tól felfüggesztésre kerül.
Betiltásra kerül minden rendezvény.
Az Önkormányzati Hivatalunkban az ügyfélfogadás idejét csökkentettük és arra kérünk mindenkit, hogy ügyeit elsődlegesen elektronikus úton, telefonon, vagy levélben intézze! Az ügyfélfogadási idő 8,00-10,00 közötti időszakra korlátozódik, kedden szünetel. Az ügyfelek kizárólag egyesével mehetnek be az ügyintézőkhöz a Városháza ügyfélfogadó terébe, tömegesen sem a Városháza épületében sem előtte nem várakozhatnak. A földszinten dolgozó ügyintézők szobáiba bemenni csak előzetes, telefonos egyeztetést követően lehet. Belépéskor – munkatársaink segítségével – kézfertőtlenítésre kerül sor, ebben kérjük szíves közreműködésüket!
Kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy mindannyiunk érdekében az elkövetkező időszakban csak a legszükségesebb esetben keressék fel személyesen a hivatalt, ügyeik intézésére használják a telefonos 45/470-022 és az elektronikus kapcsolattartási (email, ügyfélkapu) lehetőségeket! Ügyintézőink elektronikus elérhetőségét a www.vasarosnameny.hu oldalon megtalálhatják. Jelenleg a vírus terjedésének mérséklése a cél, amit elsősorban a társas érintkezések számának drasztikus csökkentésével érhetünk el. Ennek érdekében nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy lakását csak a legszükségesebb esetekben hagyja el, és mind a munkahelyén, mind az egyéb helyeken ahol másokkal kerülhet kapcsolatba, az előírt szabályokat tartsa be! Arra kérünk minden vásárosnaményi családot, hogy segítsék idős hozzátartozóikat,
szomszédaikat az élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésében. Kérjük tegyenek eleget mindazon higiénés szabályoknak, amelyeket minden lehetséges csatornán keresztül folyamatosan hallhatnak. Ezek fokozottan fontosak, ha közösségbe mennek. Hamarosan minden egyes vásárosnaményi lakásba eljuttatunk egy szórólapot is a legfontosabb közérdekű információkkal, azért, hogy akinek nincs internetes elérhetősége az is kapjon pontos és hiteles tájékoztatást.

Kérem, hogy senki se keltsen senki fölöslegesen pánikot!

Egyrészt ez bűncselekmény, másrészt higgyék el, hogy senkinek sem érdeke az információ visszatartása. Csak egy gondolat: az, hogy valaki koronavírus gyanús, vagy pedig igazoltan BETEG két különböző dolog. Az éberség, az egymásra figyelés kiemelt jelentőséggel bír ezekben a napokban. Önkormányzatunk és intézményeink valamennyi dolgozója jelen helyzetben is Önökért, az Önök biztonságáért dolgozik. Számíthatnak ránk. Az Operatív Törzs folyamatosan ülést tart, kérem figyeljék az ott elhangzottakat is!
Bővebb információ: koronavirus.gov.hu.
Információs vonalak: 06-80/277-455, 06-80/277-456.
Információs vonalak: 06-80/277-455, 06-80/277-456.

  •  Alaposan mosson kezet!
     Használjon zsebkendőt!
     Maradjon otthon!
     Védje az ön körül élőket!
     Figyeljen az idősekre!