Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Koronavírus: a nyíregyházi kijelölt covid-kórház főigazgatója is megfertőződött


Fotó: Balázs Attila / MTI

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, Adorján Gusztáv koronavírus-fertőzés miatt kórházi ellátásra szorul – írta a Magyar Narancs Vitkai Évára, a kórház sajtófőnökére hivatkozva.

EZ AZ AZ INTÉZMÉNY, AMELYIK AZ OPERATÍV TÖRZS DÖNTÉSE SZERINT  JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK, HAJDÚ-BIHAR  ÉS SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE ÖSSZES KÖZÉPSÚLYOS ÉS SÚLYOS COVID-FERTŐZÖTTJÉT FOGADJA.

A sajtófőnök szerint Adorján Gusztáv esetében is lefolytatták az előírt kontaktkutatást, egyelőre a közvetlen munkatársai között nem találtak fertőzöttet. A főigazgató felépüléséig az oktatókórház  orvosigazgatója, egyben főigazgató-helyettese látja el a feladatait.

A lap értesülései szerint a veszélyeztetett korba tartozó 66 éves főigazgatót súlyosabb állapota miatt Budapesten kezelik.

ADORJÁN GUSZTÁV EGYÉBKÉNT A NYÍREGYHÁZI KÖZGYŰLÉS LEGNAGYOBB FRAKCIÓJÁNAK VEZETŐJE IS A FIDESZ-KDNP SZÍNEIBEN.

A lap szerint a főigazgató szeptember 30-án még részt vett a közgyűlés előtti egyik bizottsági ülésén, de az október elsejei közgyűlésen már nem jelent meg. Csak feltételezhető, de nem biztos, hogy fertőző betegsége miatt nem vett részt a testületi ülésen.