Kollégisták országos 6. helyezése a csecsemőápolási versenyen

Fotók: Pillanatképek Kaposvárról (Birke Anikó felvételei)

Az elmúlt hétvégén Kaposvárott rendezték meg a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű 21. Országos Csecsemőgondozási Versenyét.
Szűkebb pátriánkat a megyei győztes záhonyi Dr. Béres József Kollégium, illetve a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola diákjai képviselték a versengésben. A 3 napos programnak a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola nyújtott otthont, míg a távolabbról érkezett versenyzőket és kísérőiket a Klebersberg Középiskolai Kollégiumban fogadták barátságos körülmények.
Az általános iskolások korcsoportjában 16, a középiskolásokéban 13 megye legjobbjai mérték össze felkészültségüket. A versenyzőkre 16 szakmai, illetőleg pihenő állomás várt, megannyi érdekes elméleti és gyakorlati feladattal. Az izgalmas versengés nyomán mindkét kategóriában Vas megyei sikerek születtek, de a középiskolás korcsoportban a záhonyi Dr. Béres József Kollégium Giesinger Dorka (Dombrád), Kiss Klaudia (Ajak) és Szlovák Dorottya (Pap) összeállítású csapata – minimális pontszámmal lemaradva a “bronzos” triótól – az előkelő 6. helyezést szerezte meg. Dicséretesen szerepeltek a mátészalkai általános iskolások is, akik a szoros versenyben a 10. helyen végeztek. A záhonyi versenyzők felkészülését Birke Anikó nevelőtanár, Csobainé Jánvári Orsolya védőnő és Karasz Lajosné, a karitatív szervezet záhonyi vezetője segítette.

[slideshow_deploy id=’105484′]

Kiss Klaudia – Szlovák Dorottya

Vélemény, hozzászólás?