Közzétette - Kategória - Felső-Szabolcs hírei, Olvasóink küldték, Olvasóink rovata, Regionális hírek, Rendezvények, Vásárosnamény, Kisvárda,Záhony, Mátészalka, Fehérgyarmat, Csenger hírei, Vezér cikkek, Záhony

TWITTER BEJEGYZÉSEK

FACEBOOK OLDAL

INSTAGRAM KÉPEK

RENDEZVÉNY KÉPEKBEN

FACEBOOK VIDEÓK

Kollégisták kupakgyűjtő karitásza

Kollégisták kupakgyűjtő karitásza (1)

Kép: Kupakgyűjtő kollégisták Záhonyban (Tancsik Róbert felvételei)

Hét éve vezették be a szelektív hulladékgyűjtést a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban, s azóta tömörítik a PET palackokat és gyűjtik külön azok kupakjait.
A határvárosi diákotthonban két évtizede a zöldkör szervezi a természetismereti és környezetvédelmi programokat, melyekkel igyekszik a tanórán kívül is környezettudatosságra nevelni a középiskolás korosztályt. Erre Záhonyban fokozottan szükség van, mert a jelentős közúti és vasúti határforgalom következményeként a város környezeti terhelése az egyik legnagyobb mértékű a megye települései között.
A tömörített PET palackokat korábban egy áruházlánc nyíregyházi és kisvárdai egységénél, később pedig egy közeli MÉH telepen adták le, 4 éve pedig a városban is bevezetett szelektív gyűjtés nyomán az illetékes környezetgazdálkodási kht. szállítja el.
Évente néhány zsáknyi kupak is összegyűlik a diákotthonban, amit több alkalommal karitatív céllal a beteg gyermekeket nevelő családoknak adtak át, hogy ily módon is segítsék a gyógykezelési költségek előteremtését. A nevelési intézmény egyebek mellett a környezet-egészségügyi és karitatív programjainak köszönhetően nyerte el 2009-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája kitüntető címet.

Bökönyi Richárd-Katona Dávid

Vélemény, hozzászólás?