Közzétette - Kategória - Felső-Szabolcs hírei, Olvasóink küldték, Olvasóink rovata, Regionális hírek, Rendezvények, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek, Záhony

Kollégisták kupakgyűjtő karitásza

Kollégisták kupakgyűjtő karitásza (1)

Kép: Kupakgyűjtő kollégisták Záhonyban (Tancsik Róbert felvételei)

Hét éve vezették be a szelektív hulladékgyűjtést a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban, s azóta tömörítik a PET palackokat és gyűjtik külön azok kupakjait.
A határvárosi diákotthonban két évtizede a zöldkör szervezi a természetismereti és környezetvédelmi programokat, melyekkel igyekszik a tanórán kívül is környezettudatosságra nevelni a középiskolás korosztályt. Erre Záhonyban fokozottan szükség van, mert a jelentős közúti és vasúti határforgalom következményeként a város környezeti terhelése az egyik legnagyobb mértékű a megye települései között.
A tömörített PET palackokat korábban egy áruházlánc nyíregyházi és kisvárdai egységénél, később pedig egy közeli MÉH telepen adták le, 4 éve pedig a városban is bevezetett szelektív gyűjtés nyomán az illetékes környezetgazdálkodási kht. szállítja el.
Évente néhány zsáknyi kupak is összegyűlik a diákotthonban, amit több alkalommal karitatív céllal a beteg gyermekeket nevelő családoknak adtak át, hogy ily módon is segítsék a gyógykezelési költségek előteremtését. A nevelési intézmény egyebek mellett a környezet-egészségügyi és karitatív programjainak köszönhetően nyerte el 2009-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája kitüntető címet.[slideshow_deploy id=’106324′]

Bökönyi Richárd-Katona Dávid

Vélemény, hozzászólás?