Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Nyírségi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Kivégzés fényes nappal: először a fiút, utána az apát lőtték agyon Nyíregyházán

Illusztráció: Fotó: Pixabay

Befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki még tavaly augusztusban két embert lelőtt egy vadászpuskával Nyíregyházán.

Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást H. Miklós 42 éves nyíregyházi lakos ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya – írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a férfi tavaly augusztus 26-án délután Nyíregyházán, az Orosi városrész lakóövezetében személygépkocsival megjelent egy családi ház előtt, majd az engedéllyel tartott golyós vadászpuskájával célzott lövéseket adott le az udvaron tartózkodó haragosa,egy 41 éves nyíregyházi férfi irányába, aki ennek következtében a helyszínen meghalt. A lövések hallatára a szemben lévő ingatlanból kiszaladt az utcára a sértett 65 éves édesapja is, akire a gyanúsított rövid szóváltást követően – halálos sérülést okozva – szintén rálőtt.

Átadták az iratokat az ügyészségnek

A rendőrök Nyíregyháza külterületén rövid időn belül elfogták a feltételezett elkövetőt, és az elkövetéshez használt eszközt lefoglalták.

A 42 éves nyíregyházi férfit a főkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett.A nyomozók a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A közelmény szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.