Kihagyhatatlan lehetőségekről tanácskoztak a Beregben – díjmentes képzések Vásárosnaményban

NYITOK - vállalkozoi workshop vasarosnameny

Vásárosnamény – Országos szakmai workshop sorozatot indított a NYITOK, amelynek keretében 52 helyszínen kerül bemutatásra az ingyenes tanulást nyújtó program tartalma, aktualitásai és a jelentkezés menete. Ezen roadshow egyik állomásául szolgát a Bereg szíve is, mely a Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központban került megrendezésre. A workshop célja, hogy a Vásárosnamény székhelyű tanulási központ vonzáskörzetében lévő vállalkozások, széles körű ismereteket szerezzenek ezen lehetőségről. A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet lebonyolításában zajló találkozó a GINOP-6.1.4-16-2017-00001 kódszámú, „NYITOK hálózat a munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztéséért” címet viselő kiemelt projekt, kis- és középvállalkozói versenyszféra szereplői számára.

A rendezvényt a város első embere, Filep Sándor nyitotta meg. Köszöntőjében méltatta a kezdeményezést, majd a város gazdasági és infrastrukturális fejlődéséről, valamit Vásárosnamény kiemelkedő munkaerőpiaci helyzetére is kitért. A polgármesteri megnyitót követően a megjelenteknek Györfi Attila, a NYITOK program szakmai vezetője mutatta be a általuk nyújtott kezdeményezést, aki a program szakmai vezetőjeként számos hasznos információt osztott meg a projektről a megjelentek számára. Prezentációjából megtudhattuk, hogy felnőttképzéssel már több mint 10 éve foglalkozó Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet NYITOK projektjének legújabb fejlesztése hatékony megoldást kínál a kis és közepes vállalkozások mindennapi problémáira. Az egyedülálló program keretében olyan rövid ciklusú képzések elvégzésére nyílik lehetőség, amelyek azonnal használható, versenyképes tudást biztosítanak a 16 és 64 év közti magánszemélyek és KKV munkavállalók számára. Az érdeklődők tanulhatnak angolul, németül vagy akár oroszul, emellett képezhetik magukat az informatika területén, valamint részt vehetnek kiskereskedelmi, logisztikai, gépipari, turisztikai, építőipari és irodai munka területét érintő kompetenciafejlesztő képzéseken. Mindemellett lehetőség nyílik a mindennapokban használható, innovatív ismeretekre is szert tenni a pénzügyek, a vállalkozásindítás, az önmenedzsment vagy az állampolgári ismeretek terén. A 20 órás képzések célja az, hogy a munkavállalók kiváló munkaerővé, ezáltal a vállalkozások versenyképesebbé és hatékonyabbá váljanak. A rugalmas képzési struktúra a munkavállalók és a munkáltatók igényeihez egyaránt alkalmazkodik. A képzésszervezés teljeskörű lebonyolítását vállalja a NYITOK program, így a munkáltatók számára semmilyen adminisztrációval nem jár az ingyenes lehetőség igénybevétele. Fontosnak tartotta továbbá megjegyezni azt is, hogy a képzés a hagyományos iskolarendszertől eltérő módszertannal és a 21. századi, innovatív technológiák felhasználásával történik, így az akár otthonról, valamint telefonos applikáció segítségével is elvégezhetőek. A szakmai ismertető prezentációk elhangzása után kerekasztal beszélgetés vette kezdetét, ahol megválaszolásra kerültek a megjelent vállalkozók által feltett kérdések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!