Közzétette - Kategória - Baleset és bűnügyi hírek Vásárosnamény, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Kiemelt operatív ellenőrzést tart a NAV Vásárosnaményban is


Illusztráció

Illusztráció

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 25. héten. Kiemelt ellenőrzési témakör: online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ellenőrzése.

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről.

Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 25. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 17. (hétfő): Nyíregyháza,

  • június 18. (kedd): Fehérgyarmat,

  • június 19. (szerda): Rakamaz,

  • június 20. (csütörtök): Vásárosnamény,

  • június 21. (péntek): Újfehértó.

A NAV munkatársai kiemelten ellenőrzik a piacokon és közterületeken árusítók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június-júliusban fokozottan ellenőrzik a gyermektáborok szervezőit. Az adóellenőrök a foglalkoztatás szabályszerűségét és a nyugta-, számlaadást vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 17. és 21. között Budapesten fokozottan ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, elsősorban a fagylaltozókat és a cukrászdákat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 17. és 21. között Ladánybenén és Szabadszálláson kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd a pénztárgépekben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Az igazgatóság munkatársai egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megye

A NAV Baranya megyei munkatársai június 17. és 23. között Harkányban, Komlón, Orfűn, Siklóson, Szentlőrincen, Villányban, és Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A revizorok érkezésére számíthatnak a cukrászdák, fagylaltozók, ruházati kiskereskedők, a vendéglátóhelyek, és a szezonálisan kitelepült gyümölcsárusok.

A megye területén zajló építkezéseken továbbra is végeznek vizsgálatokat a hivatal munkatársai.

A megye nagyobb rendezvényein is számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak jelenlétére.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 17. és 23. között a Bartók Plusz Operafesztivál kísérőrendezvényein ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 17. és 21. között a kávézókban, fagylaltozókban és cukrászdákban végeznek ellenőrzéseket. Az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét és az online pénztárgép megfelelő használatát.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 21-én és 22-én fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. júniusban fokozottan ellenőrzik a piacokon, közterületeken és a közutak mellett idény jelleggel zöldség-gyümölcsöt árusítókat.

A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 17. és 21. között elsősorban a közterületeken, piacokon szezonális árukat értékesítő, valamint a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet, az áruk eredetét és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. június 17. és 21. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

június 17. hétfő: Salgótarján és környéke
június 18. kedd: Szécsény és környéke
június 19. szerda: Balassagyarmat és környéke
június 20. csütörtök: Pásztó és környéke
június 21. péntek: Bátonyterenye és környéke
A revizorok elsősorban a büfékben és kifőzdékben ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a piacokon, vásárcsarnokokban és ezek környékén működő vállalkozásokat 2019. június 1. és 30. között.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 25. héten fokozottan ellenőrzik a pizzériákat, az ételkiszállítókat és a vendéglátóhelyeket.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások megtartását, valamint foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 17. és 21. között kiemelten ellenőrzik a fagylaltozókat és a cukrászdákat. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését.

Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet. Az ellenőrzések várható helyszínei:

június 17. hétfő: Tamási
június 18. kedd: Paks
június 19. szerda: Tolna, Dombori
június 20. csütörtök: Dombóvár
június 21. péntek: Bonyhád
Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 17-23. között folyamatosan ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, elsősorban a fagylaltozókat és a cukrászdákat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 17. és 21. között kiemelten ellenőrzik Balatonalmádiban, Balatonfüreden és Tihanyban a vendéglátóhelyeket és a strandok környékén működő kereskedőket. A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. június 17. és 23. között fokozottan ellenőrzik a fagylaltárusokat. Az ellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, a készpénzkészlet egyezőségét.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük