Közzétette - Kategória - Megyei- és térségi programajánló, Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája

Kezdődik a csukaszezon: Hétvégén a horgászaté a főszerep megyénkben


horgászverseny
Máriapócs, Rakamaz – A hideg időjárás sem riasztja vissza a horgászokat, sőt, vannak, akik egész évben erre vártak, hiszen kezdődhet a csukaszezon. A hétvégi horgászversenyeken is a csukák kapják a főszerepet.Csukafogó emlékversenyt rendez az elhunyt horgásztársak emlékére a Máriapócsi Horgász Egyesület november 7-én, szombaton a helyi tónál. Nevezni felnőtt és ifjúsági kategóriában lehet a helyszínen 7.40-től. A verseny 8 órakor kezdődik, s 10.30-ig tart. A nevezési díjas versenyre bárki nevezhet, akinek érvényes állami horgászjegye van. A szervezők az első három helyezettet díjazzák, és a legnagyobb halat fogó sporttárs is kap ajándékot.

Páros csukafogó versenyt rendez szintén november 7-én a rakamazi Nagy-Morotván a helyi Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület. A nevezési díjas megmérettetésre a helyszínen lehet majd regisztrálni. A szervezők minden versenyzőt meghívnak egy finom ebédre. A nevezés, a sorsolás 7 órától lesz, maga a verseny 8 órától 12 óráig tart. Az ünnepélyes eredményhirdetés 12.30-kor lesz.

Lehet horgászni partról és csónakból is, ezt külön-külön értékelik. Csónakról mindenkinek magának kell gondoskodnia. A parton a csapatok egy-egy szektort kapnak, a csónakosok egy meghatározott területen egymás zavarása nélkül horgászhatnak.

Szabolcsonline

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük