Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Keveslik a szabolcsi szemkinyomó rém húszéves fegyházbüntetését – A törvény teljes szigorával sújtanának l e rá.


Súlyosabb büntetést adna a kemecsei rémnek az ügyészség – derül ki a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerdai tájékoztatásából.

Húszéves fegyházbüntetést kaphat a kemecsei rém, aki puszta kézzel megvakította volt szerelmét, Lakatos Gabriellát/ Fotó: Ringier-archívum

Mint korábban hírt adtunk róla, a Nyíregyházi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit azzal a kikötéssel, hogy nem bocsátható feltételes szabadlábra. A vádhatóság minősített emberölés kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztés miatt emelt vele szemben vádat.

A főügyészség álláspontja szerint a vádlott korábbi fenyegetéseit beváltva, rendkívüli brutalitással, kegyetlen módon, bosszúból vezérelten követte el cselekményét, mellyel fizikálisan és lelkileg is tönkretette a 22 éves, kisgyermekét egyedül nevelő fiatal nő életét. Büntetése sem tettével, sem társadalomra veszélyességével nem arányos, éppen ezért indokolt a törvény teljes szigorának alkalmazása. Megjegyezték, hogy korábban már vagyon elleni, valamint erőszakos bűncselekmények miatt többször elítélték a férfit.

A jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla hozza meg.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája ide kattintva érhető el.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Online bántalmazás vagy visszaélés esetén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által működtetett Internet Hotline internetes tájékoztató és segítségnyújtó szolgálathoz bárki tehet bejelentést a bejelentőfelületen keresztül.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük