Közzétette - Kategória - Kisvárda, Regionális hírek, Rétköz hírei, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Kétmilliárd forintból építenek idősotthont Kisvárdán

Fotó: portfolio.hu

A budapesti székhelyű Nyírépszer Hungária Kft. végzi az idősek és rászorulók elhelyezését biztosító, speciális központ kialakításához kapcsolódó kivitelezési munkálatokat nettó 1,9 milliárd forintért. A szeptember 14-i Közbeszerzési Értesítő szerint az otthon 120 személy elhelyezését, szabadidős foglalkozását, szociális, egészségügyi és higiénés ellátását fogja kielégíteni.

Az intézmény egy központi közlekedőre szervezett 72 férőhelyes főépületből, 12 darab telepszerűen elhelyezett, 2 darab kétágyas lakóegységet tartalmazó szatellit-apartman épületből, egy közös rendezvények megtartására alkalmas pavilonból, valamint egy gépjárműtároló/raktár melléképületből áll. Az 5400 négyzetméteres intézmény egy csaknem 30 ezer négyzetméteres telken kap helyet, melyhez 32 parkolót is építenek, amiből 3 akadálymentes.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést szeptember 4-én írta alá a Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft. és a nyertes ajánlattevő képviselője. A projektre a budapesti A-Híd Zrt., az Octopus Kft., a szegedi Kész Zrt., a nyíregyházi ConstructX Kft., a Kelet-Út Kft. és a Kermi-Szolg Kft. is pályázott.

/szabolcsihir.hu/