Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Beregsurány, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vezér cikkek

Két pénzügyőr és egy civil házi őrizetbe került a beregsurányi ügy kapcsán


háziőrizet

Illusztráció Faktor.hu

Beregsurány – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Beregsurányban szolgálatot teljesítő  14 pénzügyőrét hallgatta ki gyanúsítottként hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség tegnap. Ezt követően a mai nap folyamán a Központi Nyomozó Főügyészség két pénzügyőr és egy civil személy előzetes letartóztatását indítványozta a Debreceni Járásbíróságon.

A két pénzügyőr gyanúsítottal szemben több rendbeli hivatali vesztegetés elfogadása, míg a civil gyanúsítottal szemben több rendbeli hivatali vesztegetés bűntette miatt folyik nyomozás.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon mindhárom gyanúsított házi őrizetét rendelte el egy  hónapra, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt. A bíróság végzése egyik gyanúsított esetében sem jogerős, mivel az ügyész valamennyiük vonatkozásában fellebbezést jelentett be az előzetes letartóztatásuk elrendelése végett.

Másodfokon a Debreceni Törvényszék illetékes dönteni a gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról.

ezahir.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük