Két hős kisvárdai ápolónő csavarta ki a kést az őrjöngő beteg kezéből

40 eve varos vasarosnameny
Két hős kisvárdai ápolónő csavarta ki a kést az őrjöngő beteg kezéből

Az ápolónők hősies helytállását virággal és pénzjutalommal ismerte el a főigazgató, Hegyi Henrik Fotó: kórház

Kisvárda – Nem mindennapi lélekjelenlétről és hősiességről tett bizonyságot két ápolónő, akik szerdán hajnalban lefegyverezték a kisvárdai kórházban azt a zavart beteget, aki késsel támadt betegtársára. A támadót már pszichiátrián kezelik, a két ápolónő helytállását pénzjutalommal is elismerte a kórház vezetése.

Rendkívüli és szerencsére nagyon ritka esemény történt a Felső-Szabolcsi Kórházban március 8-án a hajnali órákban.

– A krónikus osztály egyik zavart állapotú betege késsel támadt rá a kórteremben mellette fekvő betegre, több vágást ejtve rajta, illetve fizikailag bántalmazta, miközben pénzt követelt tőle – mondta el a történteket lapunknak Hegyi Henrik, a kisvárdai kórház főigazgatója.

Dulakodás után szurkált

– A krónikus belgyógyászati osztályon az éjszakai műszakban dolgozó két ápolónő, Kovácsné Orgován Veronika és Sebők Jánosné – a dulakodás és kiabálás hangjaira ment be a kórterembe, ahol szembe találták magukat a vérző beteggel és az őt továbbra is késsel fenyegető támadóval.

Az ápolónők hősies helytállással kicsavarták a támadó kezéből a kést, megakadályozva, hogy súlyosabb sérüléseket okozzon a sértett betegnek. A lefegyverzést követően riasztották a sürgősségi osztály orvosait, és elkezdték a vérző beteg azonnali ellátását.

Pszichiátriai kórházba vitték

– A hős ápolónőknek és a gyors ellátásnak köszönhetően a bántalmazott beteg jó állapotban van, a kórházunk mindent megtesz azért, hogy mielőbb felgyógyuljon a sérüléseiből. A támadót további kezelés céljából pszichiátriai kórházba szállították – folytatta a megdöbbentő történetet Hegyi Henrik.

Azonnal riasztanak

A Felső-Szabolcsi Kórház főigazgatója még azt is megemlítette, hogy az ápolónők védelme érdekében olyan eszközöket szerez be az egészségügyi intézmény, amelyekkel ilyen esetekben azonnal tudják riasztani a rendészeket.

KM

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?