Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Késsel kényszerítette maradásra volt szerelmét egy nyíregyházi férfi


Két társa is segítette, a kemecsei nőnek végül Berettyóújfaluban sikerült megszöknie fogvatartóitól.

Felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a 2021. február 4-én indult eljárásban 2021. március 4-ig elrendelte Gy. A. és Gy. Sz. B. gyanúsítottak letartóztatását – közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A megalapozott gyanú szerint a sértett és Gy. A. gyanúsított között 2020. júliusában érzelmi kapcsolat alakult ki, mely decemberben megromlott, a sértett szakított a férfival.

Idén január 30-ára Gy. A. találkozót beszélt meg a sértettel kemecsei lakóhelyén, korábbi tartozásai rendezése miatt. Gy. A. gyanúsított két ismerősével (Gy. Sz. B. gyanúsítottal és egy harmadik férfival) érkezett a találkozóra. Ott beszélgetni kezdett a sértettel és megállapodtak, hogy együtt Nyíregyházára utaznak.

A sértett Nyíregyházán jelezte a gyanúsítottaknak, hogy mégis szeretne hazamenni, de ők ezt nem engedték neki.

Az autóban Gy. A. befogta a sértett száját, és kijelentette, hogy nem mehet sehova. Ezután egy kést vett elő és a sértett fejéhez tartotta. Ezt látta Gy. Sz. B. gyanúsított is. Két nappal később Gy. A. és Gy. Sz. B. gyanúsítottak a sértettet Berettyóújfalura vitték, ahol sikerült megszöknie és egy helyi boltban segítséget kérnie.

Gy. A. gyanúsított többször volt már büntetve. A Debreceni Járásbíróság korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte. Gy. Sz. B. gyanúsított büntetlen, de mindkét gyanúsítottal szemben folyamatban van jelenleg is másik büntetőeljárás.

Mindezek alapján fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük esetén a sértettet vagy más személyeket megpróbálnának befolyásolni és ezzel veszélyeztetnék a bizonyítást. Megalapozottan feltehető az is, hogy újabb bűncselekményt követnének el, ezért elrendelte letartóztatásukat. Harmadik társuk jelenleg szabadlábon van.

A végzést az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene, így az nem jogerős. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.