Közzétette - Kategória - Baleset és bűnügyi hírek Vásárosnamény, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Kerékpárosokat és gyalogosokat ellenőriztek Vásárosnaményban


Kerékpárosokat és gyalogosokat ellenőriztek VásárosnaménybanVásárosnamény – A közúti közlekedés legsérülékenyebb résztvevői a gyalogosok és a kerékpárosok. A rendőrség ezért kiemelt figyelmet fordít a biztonságukat szolgáló megelőzésre. A velük szemben történő intézkedés minden alkalommal egyben figyelemfelhívó tájékoztatás is. A rendőrök feltárják a biztonságos közlekedésüket szolgáló eszközök, így például a láthatósági mellény, a kerékpár világító berendezéseinek hiányát és felhívják figyelmüket a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai legutóbb 2019. február 27-én tartottak ellenőrzést és 31 gyalogossal, valamint 31 kerékpárossal szemben intézkedtek. Többségük figyelmeztetésben részesült, csupán 3 gyalogosnak és 2 kerékpárosnak szabtak ki helyszíni bírságot. A rendőrök a figyelmeztetéssel a közlekedőket arra biztatják, hogy a saját biztonságuk érdekében fogadják meg az intézkedés alatt adott tanácsaikat.

A rendőrök tapasztalatai alapján a leggyakrabban elkövetett szabályszegések jellemzően a gyalogosok esetében az úttest indokolatlan igénybevétele, nem az út megfelelő oldalán történő közlekedés, valamint a láthatóságra vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyása. A kerékpárosok esetében szintén az egyik leggyakoribb probléma a láthatóság, a jármű kötelező tartozékainak hiánya, a szabálytalan személy, áru, egyéb tárgy szállítása.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a saját biztonságuk érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be, hogy mindenki hazaérjen!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük