Közzétette - Kategória - Közélet, Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Kemény hajnali fagyok jönnek és még több hó

hajnali fagy

Belehúz a tél, igazi téli időre lehet számítani január közepéig. Az időjárás-jelentésekben már erre a hétvégére is fagyokat és havat ígértek. Január 6-án vasárnapra országos havazás vagy eső már nem várható, többfelé a nap is kisüt, csak egyes területeken lehet kisebb hó, havas eső vagy hószállingózás.

Vasárnap az északi-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, nyugaton és a Dunántúl északi felén viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban +2 és -3 fok között lehet a hőmérséklet, de a havas, kevésbé felhős, szélcsendesebb tájakon -5 fok alá is lehűlhet a levegő. Délután -4 és +3 fok között alakulhat a hőmérséklet, nyugaton lesz enyhébb idő.

Hétfőn, január 7-én az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, de nyugaton felhősebb időre készülj, és esetleg hószállingózásra, kisebb havazásra. Reggel nyugaton és északkeleten, napközben pedig keleten, északkeleten még élénk lehet a szél. Hajnalra a felhősebb nyugati tájakon csak -1, -3 fok lesz, máshol -5 fok alatti,

és hétfőn a szélcsendesebb, havas, derült tájakon -10 fok körül, vagy akár -10 fok alatti is lehet a hőmérséklet.

Délután is sokfelé fagypont alatt marad a hőmérséklet, 0 és -5 fok közé melegszik csak a levegő.

Az Időkép azt írja, hogy kedden, január 8-án a megélénkülő déli széllel jön az eső és a hó: elsősorban a Dunától keletre havazhat, a Dunántúlon inkább havas eső vagy eső lehet.

Kedden hajnalban a derültebb, havas északkeleti, keleti és délkeleti tájakon megint nagyon hideg lesz, -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet,

viszont a nyugati országrészben csak kevéssel fagypont alatt lesz a minimum. Napközben a Dunántúlon +1 és +4, a Dunától keletre 0 és -6 fok között lesz a maximum, északon, északkeleten lesz a leghidegebb.

Szerdán is sok felhő lesz az égen, több tájegységünkön is előfordulhat kisebb csapadék, mely kisebb havazásból nyugaton, délnyugaton és délen havas esőbe, illetve esőbe válthat, máshol gyenge havazás lehet a jellemző délután is. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +5 fok között alakulhat.

Mint az az Időkép hosszabb távú előrejelzéséből kiderül, január közepéig valószínűleg maradnak az éjszakai (időnként nappali) mínuszok, és havazásra is számíthattok még.

Kedden már beborul az ég, és egyre többfelé alakul ki havazás (nyugaton havas eső is). A délnyugati szél többfelé lesz erős. +1 fok köré enyhül a levegő. Szerdán és csütörtökön szeles, borongós időre van kilátás. Havas eső, majd ismét havazás, hózápor fordul elő. A hőmérséklet délutánonként kevéssel fagypont felett alakulhat.

Vélemény, hozzászólás?