Közzétette - Kategória - Szórakoztató elektronika, Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Jöhet az összehajtható és tollal vezérelhető könyvolvasó


Az E Ink olyan e-könyv-olvasót mutatott, ami nem csak összehajtható, de még tollal is vezérelhető. Nem igazán hódították meg egyelőre a piacot az összehajtható okostelefonok, az összehajtható kijelzős laptopoknak pedig egyes szakértők szerint lehet, hogy eleve nincs semmi jövője. Az összehajtható kijelzőknek ellenben annál több haszna lehet a könyvolvasók piacán. Az E Ink be is mutatta az összehajtható elektronikus tintás kijelzőjét, amely egy LCD-hez vagy OLED-hez képest nagyságrendekkel hosszabb üzemidőt kínál, és a szemeket sem terheli.

FORRÁS: GOODEREADER

Az összehajtható E Ink-kijelzőnek hála egy elektronikus könyvolvasó még jobban hasonlíthatna egy igazi könyvre. A prototípus 10,3 hüvelykes, összehajtható, illetve a tollal történő vezérlést és bevitelt is támogatja. Lehet vele jegyzetelni, szöveget kiemelni. Sötétben pedig egy pár LED-csík világítja meg a kijelzőt.

A prototípust remélhetőleg idővel a gyártók végleges formában is megkapják, és akkor lehet, hogy tényleg érkeznek az összehajtható e-könyv-olvasók.