Közzétette - Kategória - Hírek és érdekességek a Beregből, Szatmárból és a Beregi-Tiszahátról, Regionális hírek, Szatmár hírei, Vezér cikkek

FACEBOOK OLDAL

INSTAGRAM KÉPEK

RENDEZVÉNY KÉPEKBEN

TWITTER BEJEGYZÉSEK

FACEBOOK VIDEÓK

Jó ütemben halad a tetők fóliázása a jégveréssel sújtott településeken

Jó ütemben halad a tetők fóliázása a jégveréssel sújtott településeken

Fotó: katasztrófavédelem

Szerdán délelőtt, a Szatmári térségben megsérült közel ezer ingatlan nyolcvan százalékánál a tetőszerkezetek fóliázása megtörtént, így várhatóan az esti, de legkésőbb holnap befejeződhetnek a védekezési, kárfelszámolási feladat első üteme.

Továbbra is több százan vesznek részt a kárfelszámolásban a Szatmári térség tizenhárom településén, hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, valamint a járási és települési mentőcsoportok.

A hivatásos tűzoltók közül a mátészalkai, nyíregyházi, kisvárdai, fehérgyarmati egységek, az önkormányzati tűzoltók közül a vásárosnaményiak és a csengeriek vettek részt a szerdai kárelhárítási feladatokban.

Szerdán délelőtt rendkívüli Megyei Védelmi Bizottsági ülést tartottak Rozsályon, ahol Kozma Péter, a bizottság elnöke az érintett települések polgármestereit tájékoztatta és meghatározta részükre azokat a feladatokat, amelyek a kárfelméréshez, majd a tetők újjáépítésre vonatkoznak.

A bizottsági ülésen jelen volt a Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Nagy József tű. ezredes, igazgató-helyettes, továbbá Nagy Zoltán tű. alezredes, az MVB titkára is.

Közben, a Kormányhivatal harminc szakembere megkezdte a kárfelméréseket a térségben.
A fóliázással jól haladnak a kint lévő egységek, szerdán délelőtt a károsodott ingatlanok nyolcvan százalékát már lefóliázták. Azokon a helyeken ahol a tetőhéjazat is sérült ott kívülről, de több helyen a padlás belsejéből, belülről is terítettek szigetelőanyagot.

Várhatóan csütörtökön végeznek a kárelhárítási feladatokkal a védekező erők a Szatmári térségben.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Vélemény, hozzászólás?