Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Ittasan okozott balesetet egy vásárosnaményi nő

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást B. Zs. 42 éves vásárosnaményi lakos ellen.

Illusztráció: egerhirek.hu

A nő 2020. augusztus 26-án Nyíregyházán közlekedett személygépkocsijával, amikor nem biztosított elhaladási elsőbbséget egy másik járművezető részére és személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okozott. A rendőrök a baleset után B. Zs.-vel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre előállították. A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a járművezető szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök 2020. november 11-én gyanúsítottként hallgatták ki a nőt, aki a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság