Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Itt az Orbán-kormány nagy bejelentése, sokan fognak örülni


Meghosszabbítjuk az eredetileg június 30-án lejáró falusi csok igénylési határidejét december 31-ig. Így további fél évig lesz elérhető 2678 településen – közölte a kormány Facebookon.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Részben a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) eredményessége, részben mert a kistelepülések egy jelentős részén még mindig csökken a népességszám, a kormány egyelőre ez év december 31-ig meghosszabbította a falusi csok igénylésének lehetőségét

– mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Budapesten sajtótájékoztatón.

Gyopáros Alpár felidézte,

a falusi csok a Magyar falu program része, amely 2019-ben a falvakban élő emberek életminőségének javítása érdekében indult, hosszú távú célja pedig az volt, hogy megmentsék azokat a településeket, amelyeken rohamosan csökkent a népességszám az elmúlt évtizedekben.

A kormánybiztos a falusi csok eredményei között említette, hogy

ezt a speciális otthonteremtési és családtámogatási formát 2019. júliusi indulása óta több mint 31 ezer család igényelte, összesen 170 milliárd forint értékben.

Arra is rámutatott, hogy ez alatt a körülbelül két év alatt a falusi csokos kistelepülések közül 1223-ban megállt a népességfogyás, sőt döntő többségükben emelkedést tapasztaltak.

Forrás: Facebook, MTI