Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Itt a friss előrejelzés! Ilyen időjárás várható idén ősszel és télen, így készüljön a rezsiszámlával


Erre készülj, ha attól tartasz, nem tudod majd fizetni a rezsiszámlát! Mióta elszabadultak az energiaárak, egész Európa attól retteg, nem lesz elég gáz a téli fagyok idején, ezért mindenkit az a kérdés foglalkoztat: milyen idő várható idén ősszel és télen, mennyire lesz hideg, mennyit kell majd fűteni?

A kép forrása: Getty Images

A válasz eddig váratott magára, most azonban a Severe Weather közzétette a mostani télre várható előrejelzését – szúrta ki a Blikk. Íme a részletek!

A Severe Weather elemzői elkészítették az idei őszre és a tél elejére vonatkozó előrejelzésüket, melyben pontos hőmérsékleteket ugyan nem közölnek – ez a nagy időtáv és a meteorológiai bizonytalanságok miatt nyilván lehetetlen is – de megpróbálnak választ adni arra, milyen tendenciák érvényesülnek majd az északi félteke időjárásában. Arra jutottak:

Európában az átlagosnál melegebb hőmérséklet várható a kontinens nagy részén. Ősszel a kontinens nagy részén nagynyomású rendszer fog uralkodni

– írták. A szervezet honlapján közzétett térkép szerint Európában a szeptember-október-novemberi időszakban várhatóan akár egy fokkal is magasabb átlaghőmérséklet lesz a jellemző, mint egy átlagos évben.

Ez – ahogyan írják – összefoglalva azt jelenti, hogy Európa déli részén tovább tarthat a szárazság, míg Skandináviában az átlagosnál valamennyivel több csapadék hullhat.

Bár az elemzés a telet nem említi, az írottak alapján abban reménykedhetünk, hogy az is enyhébb marad az átlagosnál.