Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Ismét elterjedt egy SMS-átverés: figyelmeztet a rendőrség, erre vigyázzon, mert rengetegen bedőlnek


Ismét elterjedt egy SMS-átverés Magyarországon, amelyben a gyanútlan felhasználókat egy kedvező munkaajánlattal keresik meg. Az üzenet végén egy veszélyes link található, amit semmiképp sem szabad megnyitni.

A legújabb átverésben egy cég online részmunkaidős munkatársakat keres, napi 2-től 80 ezer forintig terjedő azonnali kifizetéssel.

Az SMS-ben kiemelik, hogy az otthonról végezhető telefonos munka a 25-55 éves korosztálynak is egyszerű, és bármikor, bárhonnan elvégezhető – ismertette a 24.hu.

AZ ÜZENET VÉGÉN EGY VESZÉLYES LINK TALÁLHATÓ, AMIT SEMMIKÉPP SEM SZABAD MEGNYITNI.

A csalók arra kérik a felhasználókat, hogy a kapcsolat felvételéhez telepítsék fel a WhatsApp-kontaktot.

Több hasonló csalásra is figyelmeztettek korábban

A rendőrség közleményében hívta fel a figyelmet rá, hogy Magyarországon is elszaporodott a csomagküldős SMS-eken keresztül elkövetett visszaélések száma. Az adathalászok időnként a csalási módszereken is változtatnak. Január elején szintén SMS-ben vertek át egy várpalotai lakost, ezúttal a Netflix nevében. A gyanútlan férfi megadta bankkártyája adatait, és százezer forintot emeltek le a számlájáról.

A rendőrség egy figyelmeztetést adott ki a hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében.

Az embereket arra kérik:

  • Bankkártyaadataikat semmilyen körülmények között ne adják ki idegeneknek. A hátoldalon található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik. Ennek ismeretében ugyanis már egyszerűen hajthatnak végre online tranzakciókat az illetéktelenek.
  • Online tranzakcióknál azt javasolják, hogy a hivatalos, megbízható forrásából telepített applikáción keresztül végezzék el a fizetést.
  • Ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mailben küldött linkre soha ne kattintsanak.

Az online bűncselekmények megelőzéséről a kiberpajzs.hu oldalon további információkat is közzétettek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük