40 eve varos vasarosnameny

Árad a Tisza és a Kraszna Vásárosnamény (5)

Vásárosnamény, Tivadar – Vásárosnamény, Gergelyiugornya – A Bereg és megyénk talán egyik legszebb helye a gergelyiugornyai Tisza-part. A Tiszának nagyon sok jelzője van (szőke, vad, zavaros, kanyargós), amelyekből egy szeszélyes, de mégis nagyon szeretett “természeti lény” képe bontakozik ki. Mondják azt is, hogy a Tisza szeszélyes, akár egy asszony, így hát nem is lehet vele másként bánni: szeretni kell, de óvni is, hogy vize az utánunk jövőket is hűsítse, halai táplálják unokáinkat és lelkük hazatalálhasson a békés tiszai tájban.

Vizállás Vásárosnamény (1)

Vizállás Vásárosnamény (2)

kép: FETIVIZIG

Vásárosnaménynál ma délben 20  centimétert mértek a szakemberek,

Vizállás Tivadar (1)

Kép: FETIVIZIG

Vizállás Tivadar (2)

míg Tivadarnál ma reggel 7 óra magasságában 183 centiméternél tetőzött a folyó.

Az áradást a jelentősebb mennyiségű csapadékhullás okozta az elmúlt napokban a Felső-Tisza vízgyűjtő területén. A Tiszán levonuló árhullám a folyó a magyarországi szakaszán nem lépett ki a medréből, így nem is öntötte el az ártereket.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?