Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Vezér cikkek

Iskolai teszten bukott le a tinilányokat zaklató megyénkbeli tanár


Iskolai teszten bukott le a tinilányokat zaklató megyénbeli tanár

Többször rányitott a zuhanyzó diáklányokra és „pedó bá” néven emlegették egymás közt a nyíregyházi iskola diákjai egyik tanárukat.

A 60 éves férfit őrizetbe vették és egy hónapig előzetesben tartják a rendőrök, miután az iskola egyik tanulója végezni akart magával, mert állítása szerint a férfi zaklatta őt.

A kislány pszichológusnak mesélte el, mi történt

A 10. osztályos tanulót múlt héten csütörtökön mentővel vitték el az iskolából, ő később a pszichológusoknak vallotta be: a tanár volt az oka, amiért meg akart halni.

– Nem ő az egyetlen diáklány, akivel kikezdett a tanár, már hatan is vannak a listán, ám biztos vagyok benne: ahol hat van, akad több is, csak nem mindenki mer róla beszélni – mondta a neve elhallgatását kérő informátorunk.

A közgazdasági szakközép kollégiumában dolgozott a tanár, akit a zaklatással gyanúsítanak /Fotó: Isza Ferenc

A férfiről megtudtuk, hogy nagyon zárkózott családban él, szinte senkivel sem osztják meg a magánéleti dolgaikat, így a falubeliek is csak hüledeztek a hír hallatán.

– Kollégiumi nevelőtanár volt már abban az időben is, de nem gondoltuk volna, hogy a hírek róla fognak szólni, pláne nem, hogy ilyen miatt – mondta döbbenten a tanár egy korábbi

diákja.

A férfi egyébként a közösségi oldalán diáklányok karjában látható: „Ők az én angyalkáim. Igazi csajok voltak!” – írta a fotóhoz.

A gyerekek buktatták le a tanárt

Információink szerint a tanár viselt dolgai egy teszten buktak ki, amit a diákok írtak az iskolában. A feladat az volt, hogy írjanak tanáraikról.

– Ebben a név nélküli tesztben több lány panaszkodott arra, hogy a férfi furcsa, kétértelmű megjegyzéseket tesz, illetve simogatja is őket – mondta informátorunk, aki azt is elárulta: az öngyilkossággal próbálkozó lány mellett egy másikat is kivettek szülei az iskolából és a kollégiumból, aki szintén úgy érezte, hogy próbálkozott vele a tanár.

A nyíregyházi iskola igazgatóját – aki egyébként a hírbe hozott tanár testvére – nem sikerült elérnünk.

blikk.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük