Közzétette - Kategória - Kisvárda, Regionális hírek, Rétköz hírei, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei

Ingyenes pénzügyi képzés indul Kisvárdán


fotó: gszc.hu

Kisvárda Város Önkormányzata az EFOP-1.2.11-16-2017-00026 azonosító számú „Esély Otthon Kisvárdán” című pályázat keretében támogatás nyert 18-35 év közötti fiatalok számára pénzügyi és gazdasági kultúra fejlesztése a mindennapok segítésére képzés lebonyolítására.

A KÉPZÉS INGYENES!

A tevékenység célja a fiatalok életpálya-tervezését segítő helyi szolgáltatások nyújtása, munkaszerzési ismeretek bővítése. A pénzügyek tudatos kezelése napjaink egyik legfontosabb, készségszinten elsajátítandó ismerethalmaza. Az iskolai képzés keretében jó esetben történik erre próbálkozás a tanintézmények tantervei mentén, ugyanakkor a családi, szocializációs minták átöröklődése a leginkább jellemző. A pénzügyi és gazdasági kultúra fejlesztését megcélzó tréning legfőbb célja az, hogy segítse a célcsoportba tartozó fiatalokat a mindennapok pénzügyeinek szervezésében: háztartás pénzügyi helyzetének reális felmérése, bevételek és kiadások nyomon követése/adminisztrációja, hitel- és kölcsöntermékek “élettana”, főbb jellemzőinek ismertetése.

A képzés tervezett időpontja: 2020. október.

A jelentkezési lap letölthető: ITT.

A kitöltött jelentkezési lapokat 2020. szeptember 23-ig várjuk személyesen a Kisvárdai Polgármesteri Hivatal 1. emelet 113-as irodájába, vagy e-mailen a beruhazas@kisvarda.hu e-mail címre.

– Kisvárda Város Önkormányzata –